Figyelmezteti, de nem üti agyon duplázó játékosát az edző

Bár a Puskás Akadémia Sahab Zahedi két góljának köszönhetően nyert 3-1-re a Mezőkövesd ellen, a felcsútiak vezetőedzője, Hornyák Zsolt mégis iráni támadója hibáját emelte ki a mérkőzés után.

Magyar Nemzet
2022. 04. 30. 21:05
Supka Attila Hornyák Zsolt
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha egy futballista két góllal veszi ki a részét a 3-1-es győzelemből, általában dicséretet kap. Sahab Zahedi, a Puskás Akadémia iráni támadója azonban a kivételek közé tartozott a Mezőkövesd elleni bajnoki után: Hornyák Zsolt nagyon megorrolt rá az ellenfél góljához vezető labdavesztése miatt.

– Igaz, két gyönyörű góllal kijavította, de nem tudom, megbocsátom-e neki, ilyen hibát nem szabad elkövetni. Ezt nem engedheti meg magának, egy nehezebb ellenféllel szemben – nem lebecsülve a Mezőkövesdet – valószínűleg fordítani sem tudunk. Ez a megmozdulás büntetendő, de minimálisan szóbeli figyelmeztetést fog kapni – kritizálta játékosát Hornyák az M4 Sport kamerája előtt.

Később, a sajtótájékoztatón is kapott kérdést a szakvezető Zahediről, s Hornyák kendőzetlen őszinteséggel beszélt a támadó gyengeségeiről.

Zahedi nagyon lazán veszi a futballt, úgyhogy két dolgot lehet vele csinálni: agyoncsapni, és akkor nem lesz belőle semmi, vagy élvezni a játékát.

Nem könnyű természet, de elfogadta az öltöző is, mert a többiek is érzik az erejét. Nem ajánlom neki, hogy a következő mérkőzésen még egy ilyen hülyeséget elkövessen –fogalmazott Hornyák Zsolt, aki csapata játékával 75 percig elégedett volt a mérkőzésen.

Kollégája, Supka Attila csalódott reakciója kevésbé volt meglepő a vereség után.

– Sajnos visszacsúsztunk arra az időszakra, amikor hiányzott belőlünk az akaraterő, nem voltunk agresszívak, nem tudtunk futballozni. Ez a vezetés ellenére is látszódott már az első percektől. Mintha kicsit mindenki megnyugodott volna az előző meccs után, pedig az NB I-es tagsághoz még néhány pontra szükség lenne. Rengeteg egyéni hibát követtünk el, ami koncentráció kérdése – mondta a Mezőkövesd vezetőedzője.

Borítókép: Supka Attila gratulálhatott Hornyák Zsoltnak (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.