Csercseszovot nem csak a kései gól dobta fel a Paks elleni meccsen

A Ferencváros labdarúgócsapata nyerte a Magyar Kupa döntőjének főpróbáját. A bajnoki címet már elhódító fővárosiak 2-1-re felülmúlták a Paksot az NB I 30. fordulójában. Bognár György szerint tanítványai túl visszafogottak voltak, Sztanyiszlav Csercseszovnak pedig több dolog is örömet okozott a pénteki mérkőzésen.

2022. 04. 30. 8:49
null
Paks 20220429 Paks FTC NB1 labdarúgás mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kupa május 11-i fináléjára készülő két együttes csaknem két héttel a kupadöntő előtt a bajnokságban is összecsapott. A korai gólváltás után a hajráig döntetlenre állt a mérkőzés, végül a hosszabbítás második percében Carlos Auzqui a Ferencváros felé billentette a mérleg nyelvét.

a Paks vezetőedzője a 2-1-re elvesztett találkozó után úgy vélekedett, egy pontot érdemelt volna a csapata.

– A Ferencváros játékosai egyénileg jobbak, mint a mieink, ők kezdeményezőbbek, gyorsabbak, a mieink pedig visszafogottabbak voltak. Csapatjátékban próbáltuk azt csinálni, amit megbeszéltünk, ez többé-kevésbé sikerült is. Az egyéni megoldások ma nem voltak elegek ahhoz, hogy meccset nyerjünk. Az egy pont reális lett volna, de azzal sem lennénk beljebb, legközelebb hármat kell szereznünk – értékelt a tréner.

A másik oldalon Sztanyiszlav Csercseszovnak több dolog is örömet okozott, az orosz edző ezek közül kiemelte tanítványai jó teljesítményét, illetve Sigér Dávid visszatérését is.

Vasárnap megnyertük a bajnokságot, ezután némi idő ünnepléssel telt, de pénteken mindenképpen szerettünk volna igazi csapatként pályára lépni és megmutatni, hogy mit tudunk. Örömteli, hogy jól játszott a csapat. Nem kezdődött jól számunkra a mérkőzés, egygólos hátrányt kellett ledolgoznunk, de miután ez sikerült, megfelelően alakítottuk és használtuk is ki a helyzeteinket. Természetesen az utolsó pillanatban lőtt gól nagyon jó hír volt nekünk. Sikerült azt a fajta játékot nyújtani, amire készültünk azokkal, akik pénteken pályára léptek. Szerintem a cserék is megfelelően szálltak be a mérkőzésbe. Szintén jó hír, hogy Sigér Dávid hosszú sérülés után végre tétmérkőzésen is pályára lépett.

kérdésre válaszolva hozzátette, annak ellenére, hogy az FTC már elhódította a bajnoki címet, még nem jött el az ideje a kísérletezésnek.

– A kísérletezés kizárólag az edzőtáborra tartozik. Nekünk mindig a győzelem a cél és az, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsunk a pályán – húzta alá a mester.

 

Borítókép: A paksiak ezúttal nem bírtak az arany mezben pályára lépett Ferencvárossal (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.