A Ferencváros kapusa Kozármislenyben képzeli el a jövőt

Dibusz Dénes legendákhoz csatlakozott. A magyar válogatott kapus ötödször nyert bajnoki aranyérmet a Fradival, és nagy élmény volt számára, hogy az idei végső siker bebiztosítása után kisfiával ünnepelhetett a pályán.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 04. 28. 9:29
Dibusz Dénes Ferencváros Fradi
20220424 Budapest FERENCVÁROSI TC-ÚJPEST FC labdarúgó mérkőzés fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: DIBUSZ DÉNES (90) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges társaságba került A Ferencváros kapusa immár ötször nyerte meg a magyar bajnoki címet a zöld-fehérekkel, éppúgy, mint Lázár Gyula, dr. Sárosi György és Géczi István.

– Az elmúlt napokban olvastam az erről szóló összeállítást, kétségtelen, illusztris társaságba kerültem. Kimondani is különös, milyen legendákkal említenek mostantól egy lapon. Hatalmas siker ez nekem – ismerte el a Nemzeti Sportnak adott interjúban Dibusz.

A kapus 2014 februárjában igazolt Pécsről a Fradiba, és azóta kirobbanthatatlan a magyar rekordbajnok kezdőcsapatából. A bajnoki címeket rendre úgy nyerte a csapattal, hogy azt a zöld-fehérek már fordulókkal a zárás előtt bebiztosították. A Ferencváros ugyanis az elmúlt években egyre inkább ellép a hazai mezőnytől, zsinórban negyedszer szerezte meg az aranyérmet, igaz, az NB I idei kiírása azonban sokáig nem a szakértők által várt diadalmenetet hozta.

– Átalakultak az erőviszonyok, ezúttal a Puskás Akadémiával és a Kisvárdával futottunk versenyt. A Fehérvár beragadt a tavasz elején, és ismerjük el, abban is némi szerencsénk volt, hogy amikor a téli szünet után még mi is a formánkat kerestük és igyekeztünk elsajátítani az új edző, Sztanyiszlav elképzeléseit, a többiek is botladoztak. De jó ideje rátaláltunk a helyes útra, a Paks elleni mérkőzés óta nem veszítettünk, szóval, nyugodtan mondhatom, összeálltunk. A tavasz második felében nyertük meg a bajnokságot. Hogy meddig bírjuk folytatni a sorozatot, senki nem tudhatja. Az elvárás velünk szemben mindig az, hogy a legjobbak legyünk. A jelek szerint bírjuk a terhet – fogalmazott Dibusz, kiemelve, hogy a Kisvárda elleni, utolsó percben kiharcolt győzelem volt a fordulópont.

Dibusz Dénes fia Ferencváros Fradi FTC
Dibusz Dénes fia, Bence is a pályán ünnepelhette a Fradi bajnoki címét (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A kapus életében nagyon fontos szerepet tölt be a családja, ez a jelent és a jövőbeli terveket is meghatározza.

– Az elmúlt években csapattársaimtól láttam, hogy a gyerekeik számára mekkora boldogságot jelent, ha az apukájukkal együtt ünnepelhetnek, a világért sem hagytam volna ki, hogy Bence most ott legyen velem. Amikor megszületett, ez volt az egyik célom, hogy egyszer együtt bulizzunk a pályán. A legnagyobb boldogság együtt ünnepelni a fiammal – fogalmazott Dibusz, aki azt is elárulta a Nemzeti Sportnak, hogy hol telepednek le pályafutása végeztével: – Kozármislenyben. A feleségem és az én családom is a környéken él, szeretnénk a közelükben lenni. De ez még szerencsére odébb van.

Borítókép: Dibusz Dénes (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.