Hátrányból fordított, ellépett az üldözőktől a Ferencváros

Az első félidőben a Kisvárda, a másodikban a Ferencváros játszott jobban a labdarúgó NB I 23. fordulójának záró mérkőzésén, de a találkozót a címvédő nyerte, így az FTC előnye öt pontra nőtt a tabella élén.

2022. 03. 06. 19:39
null
Budapest 20220306 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Kisvárda Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a Ferencváros–Kisvárda mérkőzés előtt szólt a vastaps a Groupama Arénában – de most nem a futballisták tiszteletére: tiszteletkört tett a stadionban a zöld-fehérek téli olimpiai különítménye, köztük Liu Shaoang, aki egy arany- és két bronzéremmel jöhetett haza Pekingből.

A ferencvárosi labdarúgók az elmúlt hetekben kevesebbszer vívták ki ezt az elismerést a szurkolóiktól, igaz, az elmúlt fordulókban a vasárnapi ellenfél, a Kisvárda is a döntetleneket gyűjtötte, a 23. forduló zárómeccse azonban az NB I listavezető pozíciójáért zajlott.

Nem véletlen, hogy a rangadót is a lelátóról nézte, habár sok potenciális játékosát nem láthatta a pályán a magyar válogatott szövetségi kapitánya: a húsz kezdő mezőnyjátékosból tizenkilenc légiós volt.

formájáról a 25. percben kaphatott képetRossi , amikor a Fradi kapusa egy percen belül Herdi Prenga fejesét és Ötvös Bence távoli lövését is nagy bravúrral védte.

A Kisvárda játszott veszélyesebben, előnybe mégis váratlanul került: a 30. percben a Fradi készülődött szöglethez, azonban videózás után, Fortune Bassey korábbi kezezése miatt tizenegyest lőhetett a vendégcsapat, Claudiu Bumba pedig éppen a tizenegyedik gólját érte el belőle a bajnokságban.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Dibusz bravúrral, Dombó egy középre tartó Tokmac-átlövést megszelídítve tartotta az állást, 1-0-ra vezetett a Kisvárda a félidőben.

Sztanyiszlav Csercseszovnak semmi oka nem volt az elégedettségre, le is kapta a szünetben két nigériai játékosát, a sokat hibázó Anderson Esitit és a büntetőt összehozó Fortune Bassey-t, az utóbbi helyére beküldött Franck Boli egyenlítő góllal hálálta meg a bizalmat.

Az elefántcsontparti támadó találata hűen jelezte, hogy megváltozott a játék képe: Tokmac, majd Wingo helyzeténél már a hazaiak kerülhettek volna előnybe.

Pályára került, a hazájában dúló háború kitörése óta először, a Ferencváros ukrán játékosa, Olekszandr Zubkov, ő távolról próbálta meglepni Dombó Dávidot. (A túloldalon csak Melnik szerepelt az ukrán légiósok közül, Kravcsenko és Hej eltiltását töltötte.)

S éppen elkezdődött a hosszabbítás, amikor Laidouni megiramodása után Tokmac került helyzetbe, s a norvég támadó higgadtan a kapuba gurított Dombó mellett.

Győzelmével a Ferencváros öt pontra növelte előnyét a Puskás Akadémia és a harmadik helyen maradó Kisvárda előtt.

NB I, 23. forduló

Péntek

Gyirmót–MTK 1-1 (1-0), Gyirmót, Alcufer Stadion, 500 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Szegi (42.), illetve Kovácsréti (84.). Kiállítva: Szegi (94.)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 4-0 (1-0), Paks, 1250 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Ádám M. (45+3., 50.), Szabó B. (68.), Szabó J. (84.)

Újpest–Puskás Akadémia 2-1 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 2512 néző, jv.: Bognár. Gólszerzők: Zivzivadze (32.), Pauljevics (72.), illetve Favorov (26.)

Bp. Honvéd–Debrecen 4-2 (2-0), Bozsik Aréna, 2624 néző, jv.: Vad. Gólszerzők: Nagy D. (22.), Batik (43.), Petkovic (75.), Traoré (90.), illetve Ugrai (56.), Do. Babunszki (58.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 2-0 (1-0), Zalaegerszeg, 2056 néző, jv.: Csóka. Gólszerző: Huszti (12.), Koszta (11-esből 83.)

Ferencváros–Kisvárda 2-1 (0-1), Groupama Aréna, 6726 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Boli (58.), Tokmac (91.), illetve Bumba (31., 11-es)

Borítókép: Boli (jobbra) lőtte a Fradi egyenlítő gólját (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.