Továbbra is ül az átok a Fehérváron, most Zalaegerszegen kapott ki

Az NB I 23. fordulójában az a Mol Fehérvár lépett pályára a Zalaegerszeg vendégeként, amely az idén még pontot sem szerzett, és a helyzet nem is változott: a hazai csapat taktikus játékkal 2-0-ra győzött.

2022. 03. 06. 17:09
20220306 Zalaegerszeg Fehérvár labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban öt bajnoki vereség, a hét közepén kiesés a Magyar Kupából egy másodosztályú csapattal szemben – ezt a lehangoló mérleget tudja felmutatni 2022-ben a Mol Fehérvár. Közben edzőcsere is lezajlott a klubnál, Szabics Imrét Michael Boris váltotta a kispadon, de eddig ez sem használt, mintha átok ülne a csapaton. 

A 23. fordulóban a fehérváriak ahhoz a Zalaegerszeghez látogattak el, amely a várakozáson felül szerepel. Bár sok van még hátra, de a jelek szerint aligha lesz érdekelt a kiesés elleni harcban, jó formában futballozik. Igaz, bajnoki meccsen 2009. augusztus 28. óta, vagyis tizenkét és fél éve nem tudott nyerni a Vidi ellen, azóta öt döntetlent ért el nyolc vereség mellett. 

 

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Ez a találkozó sem a Mol Fehérvár elképzelései szerint indult, a hazai csapat már a 12. percben vezetést szerzett: nagy bedobás után a fehérvári kapu elé került a labda, Fiola estében fejjel próbált meg felszabadítani, de éppen Huszti András elé, aki hét méterről, kissé jobbról határozottan lőtt a kapuba – 1-0. 

Ezután csipkedte magát a vendégcsapat, de a ZTE jól állt a lábán, taktikusan futballozott, ráadásul a fehérvári csatárok jó helyzetekből sem igen találták el a kaput. A kedélyeket több olyan ütközés borzolta, amelyen könyök találkozott a fejjel, ám Csonka Bence játékvezető ezeket rosszul ítélte meg; jellemző, hogy például amikor az egyik hazai labdarúgó vérző orral feküdt a földön, a vétkes megúszta, a reklamáló Waltner Róbert vezetőedző viszont sárga lapot kapott. 

A szünet után viszont a fehérváriak nem vacakoltak sokat, a középkezdés után azonnal gólt szereztek, ám a VAR megmutatta, hogy les előzte meg a találatot, így korai volt az öröm. Nagyon sokáig annyi történt, hogy a vendégek mentek előre, a házigazdák próbáltak kontrázni, és egyik elképzelés sem vezetett veszélyes helyzetekhez. A 80. percen aztán Mesiak kilépett középen, a tizenhatoson belül Heisler felborította. A játékvezető büntetőt ítélt, a VAR megerősítette, Koszta Márk pedig úgy talált a hálóba három perccel a döntést követően, hogy a jobbra vetődő Kovács kapus lábáról perdült tovább – 2-0. 

Tovább ül tehát az átok a Fehérváron, a hetedik vereségét szenvedte az idén, de ez nem a sors kegyetlensége: a csapat ezúttal sem futballozott úgy, hogy megérdemelte volna a győzelmet, de még az egy pontot sem, hiszen még csak kaput eltaláló lövése sem volt! Bajnoki vágyakkal indult, és most a hatodik helyen mindössze négy pont választja el a kiesést jelentő pozíciótól… A Zalaegerszeg viszont stabilan áll az ötödik helyen, és mindössze egy pont a hátránya a negyedik Paks mögött.

NB I, 23. forduló

Péntek

Gyirmót–MTK 1-1 (1-0), Gyirmót, Alcufer Stadion, 500 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Szegi (42.), illetve Kovácsréti (84.). Kiállítva: Szegi (94.)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 4-0 (1-0), Paks, 1250 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Ádám M. (45+3., 50.), Szabó B. (68.), Szabó J. (84.)

Újpest–Puskás Akadémia 2-1 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 2512 néző, v.: Bognár. Gólszerzők: Zivzivadze (32.), Pauljevics (72.), illetve Favorov (26.)

Bp. Honvéd–Debrecen 4-2 (2-0), Bozsik Aréna, 2624 néző, v.: Vad. Gólszerzők: Nagy D. (22.), Batik (43.), Petkovic (75.), Traoré (90.), illetve Ugrai (56.), Do. Babunszki (58.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 2-0 (1-0), Zalaegerszeg, 2056 néző, jv.: Csóka. Gólszerző: Huszti (12.), Koszta (11-esből 83.)

Ferencváros–Kisvárda 17.45 (M4 Sport) 

Borítókép: a Mol Fehérvár válogatott védője lehajtott fejjel ment le a pályáról (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.