Újabb érzelmes ukrán gólöröm, nyomában bánattal

Hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az Újpest a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I 23. fordulójában. A lila-fehérek zsinórban harmadszor nyertek, s idén először ismét elmozdultak a kieső helyekről. Tovább mélyül viszont a felcsútiak válsága, immár négy meccs óta nyeretlenek.

Magyar Nemzet
2022. 03. 05. 18:52
Favorov gólöröm Újpest PAFC Puskás Akadémia labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia szerzett vezetést a 26. percben. Kutrumbisz kézzel ütötte el a labdát Skribek elől 18 méterre a hazaiak kapujától. Az hagyján, hogy sárga lappal bűnhődött, a vendégek kiváló helyről jutottak szabadrúgáshoz. Az inkább ballábas szögből Favorov mesterien tekert jobbal a jobb felsőbe (0-1). Az ukrán játékos érzelmesen ünnepelte a gólját.

Gyorsan egyenlített az Újpest. A 32. percben a februárban a Fehérvártól kölcsönvett grúz csatár, Zivzivadze megforgatta a vendégek védőit, majd ballal szépen helyezett a jobb alsóba (1-1).

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Favorov az első félidő hajrájában visszaszerezhette volna a vezetést a felcsútiaknak, de nagy helyzetben mellédurrantott.

A második félidőben az Újpest talán többet tett a vezetést megszerzése érdekében, ami a 72. percben sikerült is. Pauljevics talán élete gólját rúgta – lila-fehérben mindenképpen. A szerb jobbhátvéd befelé cselezett, majd ballal csodálatosan tekert a jobb felsőbe (2-1).

Az Újpest zsinórban harmadszor nyert, és elmozdult a 11. helyről. Sőt, nem csupán a Gyirmótot és átmenetileg a Honvédot, hanem a Mezőkövesdet is megelőzte, azaz feljött a nyolcadik helyre. A lila-fehérek aligha bánnák, ha most fújnák le a bajnokságot.

A Puskás Akadémia viszont immár négy mérkőzés óta nyeretlen, ezalatt csupán egy döntetlent szerzett. Pedig milyen szépen, a Fradi elleni győzelemmel kezdődött az év.

– Branko (Pauljevics) hatalmas gólt rúgott. Az első félidővel nem lehettem elégedett, a másidkban azonban a szerkezeti változtatásoknak köszönhetően sokkal jobban játszottunk. A győzelem a legfontosabb, ez az igazi Újpest, amit ma láttak a szurkolók – lelkendezett a meccs után Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője.

– Jól játszottunk, csak éppen eredménytelenül. Mindkét hazai gól előtt hibáztak a védőink, nem lett volna szabad lövésig engedni az ellenfele. Hiányoznak a kulcs játékosaink, nagyon várom, hogy visszatérjenek – értékelt higgadtan Hornyák Zsolt, a felcsútiak mestere.

A Kisvárda előtt nagy lehetőség áll, ha vasárnap nyer a Ferencváros vendégeként, a tabella élére ugorhat.

NB I, 23. forduló

Péntek

Gyirmót–MTK 1-1 (1-0), Gyirmót, Alcufer Stadion, 500 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Szegi (42.), illetve Kovácsréti (84.). Kiállítva: Szegi (94.)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 4-0 (1-0), Paks, 1200 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Ádám M. (45+3., 50.), Szabó B. (68.), Szabó J. (84.)

Újpest–Puskás Akadémia 2-1 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, néző, v.: Bognár.  Gólszerzők: Zivzivadze (32.), Pauljevic (72.), illetve Favorov (26.)

Bp. Honvéd–Debrecen 19.30 (M4 Sport+)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 15.15 (M4 Sport)

Ferencváros–Kisvárda 17.45 (M4 Sport) 

Borítókép: Favorov az égiekhez fohászkodott a gólja után (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.