Gróf minden volt, csak főnemes nem – fura kispesti agresszió

A Honvéd és a Debrecen újabb gólgazdag meccset vívott egymással. Ezúttal, a labdarúgó NB I 23. fordulójában a kispestiek nyertek 4-2-re, a két csapat idénybeli három mérkőzésén összesen 19 gól esett. Ez bizony hazai rekord.

Magyar Nemzet
2022. 03. 05. 21:26
Budapest 20220305 Labdarœg‡s NBI Bp.HonvŽd-Debrecen Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport /Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Honvéd–DVSC 1-4, DVSC–Honvéd 5-3, Honvéd–DVSC 4-2. Három meccsen összesen 19 gól. Nem is kérdéses, hogy ez a párharc hozza a legtöbb gólt az NB I-ben.

Az első után Horváth Ferenc még csupán a VAR-t bírálta hevesen, a második után már az állását félthette. A Debrecen akkor kétgólos hátrányból fordította meg a meccset.

A kétgólos vezetésig a kispestiek szombat este is eljutottak. Nagy Dominik két helyzetet kihagyott, a harmadikat a 21. percben aztán már értékesítette (1-0). A hazaiak még az első félidőben növelték az előnyüket, a 43. percben szöglet utáni kavarodás végén Batik Bence lőtt közelről az exkispesti Gróf kapujába (2-0).

Amit a Honvéd 45 (plusz egy) perc alatt felépített, azt a második félidőben két perc alatt lerombolta. Ugrai az 56. percben gyönyörű lövéssel szépített, az 58.-ban Babunszki pedig már egyenlített közelről (2-2).

Fordulat mégsem lett belőle. Újra a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, s szögletből szerzett újabb találattal megint vezetést szereztek. A 75. percben Lukics csúsztatta meg a labdát, a hosszún Petkovics érkezett (3-2).

A meccs hajrájában először az szolgált eseményként, hogy a hazai közönség csúnyán kikezdte egykori kedvencét. Mialatt az immár debreceni Gróf Dávidot ápolták, a kapus minden volt, csak főnemes nem, a kispesti drukkerek idézhetetlen szavakkal ócsárolták. 

Majd a Honvéd bevitte a kegyelemdöfést. A 90. percben Gale mesterien ugratta ki Jonssont, akinek a beadására Traoré érkezett, és egy lépésről a hálóba vágta a labdát (4-2). Szép gólt volt, csak azt sajnálhatjuk, hogy csupa légiós hozta össze.

Maradt 4-2 a végeredmény, a Honvéd ezzel befogta a Debrecent, de egyik csapat sem érezheti magát biztonságban, hiszen csupán három ponttal vannak a már kieső Gyirmót előtt.

NB I, 23. forduló

Péntek

Gyirmót–MTK 1-1 (1-0), Gyirmót, Alcufer Stadion, 500 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Szegi (42.), illetve Kovácsréti (84.). Kiállítva: Szegi (94.)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 4-0 (1-0), Paks, 1200 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Ádám M. (45+3., 50.), Szabó B. (68.), Szabó J. (84.)

Újpest–Puskás Akadémia 2-1 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, néző, v.: Bognár.  Gólszerzők: Zivzivadze (32.), Pauljevic (72.), illetve Favorov (26.)

Bp. Honvéd–Debrecen 4-2 (2-0), Bozsik Aréna, 2624 néző, v.: Vad. Gólszerzők: Nagy D. (22.), Batik (43.), Petkovic (75.), Traoré (90.), illetve Ugrai (56.), Do. Babunszki (58.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 15.15 (M4 Sport)

Ferencváros–Kisvárda 17.45 (M4 Sport)

Borítókép: Érthetetlen, hogy Gróf Dávid miért vált közellenséggé (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.