Magyarországon még nem játszottak ennyi ember előtt NB I-es meccset

A sorsolás és a versenynaptár szeszélye folytán a Magyar Kupa-elődöntő után egy héten belül másodszor is összecsap egymással a Pick Szeged és a Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapata. Szinte minden a vendégek mellett szól, de egy rangadón gyakran borul a papírforma.

Magyar Nemzet
2022. 04. 30. 8:17
LÉKAI Máté
Gyõr, 2022. április 23. A veszprémi Lékai Máté (k) a férfi kézilabda Magyar Kupa elõdöntõjében játszott Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2022. április 23-án. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudnak egymástól megszabadulni, de tudták előre, hogy ez így lesz. A bajnoki sorsolás és a Magyar Kupa négyes döntő versenynaptárba illesztése után eldőlt, hogy április végén egy héten belül kétszer is megmérkőzik egymással a hazai kézilabda két gigásza, a Pick Szeged és a Telekom Veszprém. 

Egy hete Győrben a Magyar Kupa elődöntőjében találkoztak a felek, akkor a szünet után fordított a hosszabb kispaddal rendelkező Veszprém. És a kispad mérete egy hét alatt nem változott: amíg a Szeged nemcsak a mai rangadón (17.15, tv: M4 Sport), hanem a szezon hátralevő részében kénytelen nélkülözni Bánhidi Bencét és a horvát átlövőt, Luka Stepancicot, a Veszprémnek egyetlen minőségi hiányzója van, az északmacedón szélső, Dejan Manaszkov.

A két csapat formája, a közelmúlt eredményei veszprémi sikert valószínűsítenek. Sokadik nekifutásra sem sikerült átlépnie a saját árnyékán a Szegednek, a Flensburg ellen búcsúzott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Majd – még mindig áprilisnál tartunk – váratlan vereséget szenvedett a csapat a Gyöngyös elleni bajnoki mérkőzésen, és ezt követte a múlt hétvégén a Veszprém elleni vereség a Magyar Kupa elődöntőjében.

MARTINS, Miguel; STRLEK, Manuel
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Juan Carlos Pastor nem hajlandó idegeskedni a kihagyott komoly lehetőségek miatt, a 2013 óta Szegeden dolgozó spanyol szaktekintély nem kongatta meg a vészharangot, inkább a pozitívumokra összpontosított a rangadó előtt a klub honlapján. – Amit láttam a csapattól, a hozzáállás, a harc, az akarat mindenképpen dicséretes. Úgy gondolom, többet érdemeltünk, az viszont tény: sokat hibáztunk, voltak olyan hibák is, amelyek nem tőlünk függtek, és ez kompletten adta azt a végeredményt, amely az elődöntőben született. Sajnos el kell ismernem, hogy fontos pillanatokban nem tudtunk jól játszani. Ugyanakkor volt lelke a csapatnak, és voltak nagyon jó pillanataink a meccseken, amikor kiválóan védekeztünk és egyszerű gólokat tudtunk szerezni. És ami nagyon fontos, a csapat végigharcolta a négyes döntőt – nyilatkozta a Mister.

A veszprémiek felszabadultabban várhatják a rangadót, amelyre a hírek szerint minden jegy elkelt, azaz 8143 néző szurkolhat a Pick Arénában. Magyarországon még soha nem láttak ennyien NB I-es bajnoki mérkőzést. Ez Mikler Rolandot, a hazaiak kapusát is ösztökéli a még jobb teljesítményre.

A két csapat vesztett pontjait tekintve most a Veszprém áll jobban, hiszen a Szeged egy döntetlenjével és egy vereségével három pontot vesztett eddig, a Veszprém két döntetlenjével kettőt. A két csapat legutóbbi NB I-es mérkőzésére Veszprémben november 14-én került sor, az akkori találkozó döntetlennel zárult. A mai mérkőzés tétje nem más, mint az alapszakasz-győzelem, a győztes ugyanis idegenben kezdheti a magyar bajnoki döntő párharcát június elején.

a korábban a Szegedet erősítő, a közelmúltban sérüléssel bajlódó irányító tisztában van a feladat súlyával. – Óriási harcot várok ezen a presztízsmérkőzésen. Mindenképpen győzni szeretnénk – tért a lényegre Lékai a veszprémi honlapnak adott miniinterjúban.

Nem meglepő módon a tavaly pletyka szinten a szegediekkel összeboronált Kentin Mahé is vendégsikert jósol.

Legutóbb 2020. december 17-én nyert a Veszprém Szegeden bajnoki mérkőzésen. Idén is a bakonyi trónkövetelő az esélyes, de egy rangadón bármi előfordulhat. Akár még a Szeged győzelme is, bár a forma alapján ez nem túl valószínű.

Borítókép: Lékai Máté könnyen elvonatkoztat a múlttal, már réges-rég csak a saját csapatára összpontosít (Fotó: MTI)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.