Nem bírt egymással a Veszprém és a Szeged a rangadón

Nagy küzdelem, sok hiba, hullámzó játék és kapusbravúrok jellemezték a Telekom Veszprém és a Pick Szeged egymás elleni rangadóját a férfi kézilabda NB I nyolcadik fordulójában vasárnap. A vége az lett, hogy a veretlenségét mindkét csapat megőrizte.

Magyar Nemzet
2021. 11. 14. 17:36
LIGETVÁRI Patrik
Férfi kézilabda NB I - Telekom Veszprém - Pick Szeged Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júniusban a Szeged 37-36-os győzelmet aratott Veszprémben az előző idény bajnoki döntőjének második meccsén, s ezzel megszerezte az aranyérmet az NB I-ben. Azóta először találkozott egymással a két csapat. Noha az alapszakasz nyolcadik fordulójában, az idény ilyen korai szakaszában nyilvánvalóan nem volt akkora tétje a rangadónak, mint a nyáron, de súlya igenis volt. A hazai porondon ez volt az ősz legfontosabb meccse mindkét együttes életében, így az eredmény hosszú hónapokra elkíséri őket.

A feszültség a hibákban is tetten érhető volt mindkét oldalon, az első félidő hat, illetve hét eladott labdát hozott, ami mind a Veszprém, mind a Szeged esetében soknak számít. Ennek megfelelően hullámzott az eredmény, a szünetig hatszor változott, hogy éppen melyik csapatnál volt az előny.

A Veszprém játéka Ligetvári Patrik beállásával javult fel, a magyar válogatott balátlövő támadásban és védekezésben is hasznos volt. A 25. percben a szegedi Nik Henigman piros lapot kapott, miután arcába csapott. Ennek ellenére a félidő utolsó két perce 14-13-as vendégelőnnyel kezdődött, ám újabb fordulatot hozott, hogy a csapatok őrült rohanásba kezdtek, amiből a Veszprém jött ki jobban. 

Bodó Richárd még a kétgólos szegedi előnyért lőhetett, de Corrales védett. Lékai eladta a labdát, de Bodó újra hibázott, ezúttal a blokkba lőtt, s a következő támadásból már kiegyenlített a Veszprém. Így is a Szegedé lehetett volna az utolsó szó a szünetig, de Strlek labdát szerzett, végigzakatolt a pályán, s a góljával 15-14-es veszprémi előnyt alakított ki az első félidő zárásaként.

A veszprémi Jorge Maqueda megélte a rangadó súlyát Fotó: Vasvári Tamás

Úgy tűnt, a rangadón edzőként debütáló Momir Ilić öltözőbeli beszéde volt a hatásosabb, ugyanis a Veszprém a második félidő első tíz percét 5-2-re megnyerte, s ezzel máris négygólos előnyre tett szert a meccsen. A szegediek minden hájjal megkent mestere, Juan Carlos Pastor érezte, hogy baj van, s időt kért. Megtette a hatását, hogy belenyúlt a mérkőzésbe, a Szeged mindössze nyolc perc alatt ledolgozta a hátrányát, s 23-23 után újra fej-fej mellett álltak a csapatok, az utolsó tíz percre maradt a döntés.

A játék továbbra is hektikus volt, többnyire egymás hibáiból éltek az együttesek, sokszor szenvedtek a góllövéssel. A hajrában a veszprémiektől Rasmus Lauge Schmidt is piros lapot kapott, amiért visszarántotta Bánhidi lövő karját. Az egyaránt a félidőben becserélt kapusokról szóltak az idegőrlő utolsó percek, a hazaiaknál Cupara hetest, a vendégeknél Mikler ziccert védett, a mezőnyjátékosok azonban nem tudtak élni a számukra teremtett esélyekkel.

26-26-os döntetlen lett a rendkívül küzdelmes, nagy harcot, de kevés igazán jó kézilabdát hozott rangadó vége. Az eredmény igazságosnak nevezhető, de a veszprémiek érezhetik inkább úgy, hogy elveszítették a győzelmet, hiszen az utolsó percben ők támadtak a kétgólos előnyért, mégis iksz lett a vége. 

Így tehát a veretlenségét mindkét csapat megőrizte, a Veszprém hétből hét, a Szeged nyolcból nyolc bajnoki győzelem után játszott döntetlent. Ami a góllövőket illeti, a hazaiaknál Strlek és Marguc öt-öt góllal zárt, a vendégeknél Sebastian Frimmel volt a legeredményesebb nyolc találattal.

– Kemény meccset hozott a rangadó, minden esélyünk megvolt a győzelemre, azonban a Szeged szívósan küzdött, így pontot rabolt tőlünk – értékelt Momir Ilic, a Veszprém edzője. – Az első félidőben nagy nyomás volt rajtunk, a másodikra javultunk. A végén könnyű gólokat szerzett a Szeged.

– Az első félidőt mi irányítottuk, a mi akaratunk érvényesült, a hajrát viszont elrontottuk – kontrázott a szegediek mestere, Pastor. – A második félidőben még többet hibáztunk, azonban nagyot küzdve sikerült négygólos hátrányból visszajönnünk és pontot szereznünk.

Borítókép: Küzdelemben nem volt hiány a Veszprém–Szeged rangadón (Fotó: Vasvári Tamás /  MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.