Rooney Messit emlegetve szúrt vissza Ronaldónak

Folytatódott a két egykori csapattárs, Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney szócsatája. A visszavonult angol futballista finom fricskával válaszolt arra, hogy a Manchester United portugál csillaga féltékenynek nevezte.

Magyar Nemzet
2022. 04. 08. 12:30
Derby County v Sheffield United - Sky Bet Championship
Wayne Rooney, manager of Derby County during the Sky Bet Championship match between Derby County and Sheffield United at the Pride Park, Derby on Saturday 15th January 2022. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wayne Rooney hétfőn a Sky Sports stúdiójában járt, és véleményt mondott egykori klubjáról, a Manchester Unitedről, és annak legnagyobb sztárjáról, Cristiano Ronaldóról. A másodosztályban szereplő Derby County menedzserét arról kérdezték, sikeresnek tekinthető-e a portugál támadó visszatérése a Vörös Ördögökhöz.

– Jelen állás szerint azt kell mondanom, hogy nem. Annak ellenére is, hogy Ronaldo lőtt fontos gólokat a Bajnokok Ligájában az idény elején, a Tottenham ellen pedig mesterhármast szerzett.

Rooney szerint inkább fiatal futballistákra kellene beruháznia a Unitednek, mivel ők többet hozzá tudnak tenni a csapat játékához, mint Ronaldo.

– Ha a jövőt tartjuk szem előtt, akkor inkább a fiatalabb, sikerre éhes labdarúgókra lenne szükség, ők emelhetnék fel a Manchester Unitedet a következő két, három évben. Egyértelmű, hogy Cristiano már nem az a játékos, aki a húszas éveiben volt. Ezzel nem lehet mit kezdeni, ilyen a futball. Továbbra is gólveszélyes, de a játék többi aspektusában többre van szüksége a csapatnak.

Ronaldót nem érintették jól egykori csapattársa szavai, és az Instagramon ennek hangot is adott. 

Két féltékeny 

– írta hozzászólásában a Rooney által megosztott kép alá, Rooneyra, illetve Jamie Carragherre, a Liverpool legendás védőjére utalva, aki szintén a fotón szerepelt.

Rooney sem késlekedett sokáig a válasszal, csütörtöki sajtótájékoztatóján részben megdicsérte, részben odaszúrt a portugál játékosnak.

– Reggel láttam Ronaldo hozzászólását. Szerintem nincs olyan futballista a világon, aki ne lenne féltékeny Cristianóra. A karrierjére, a megnyert trófeáira, a vagyonra, amire szert tett, a kockás hasfalára, a testére… Na jó, minden futballista, Lionel Messit nem számítva, féltékeny Cristianóra – viccelődött az angol válogatott gólrekordere.

Rooney és 2004-től 2009-ig voltak csapattársak a Manchester Unitednél, mielőtt utóbbi a Real Madridhoz igazolt volna.

 

Borítókép: Wayne Rooney (Fotó: MI News/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.