Megvolt a Nagy Rajt, elindult Magyarországon a Giro d'Italia

Immár történelmi tény: Magyarországról indult el háromhetes körverseny, a 2022-es Giro d’Italia. Az első szakaszon a budapesti Hősök teréről Visegrádra tekernek a kerékpárosok.

Magyar Nemzet
2022. 05. 06. 13:03
Fetter Erik, Peák Barnabás, Valter Attila Hősök tere
Giro d'Italia - Első szakasz - Budapest-Visegrád Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végigtekert a Giro d’Italia mezőnye Budapesten, s az illemre sokat adó kerékpáros mezőny élén a három magyar induló, Fetter Erik (Eolo–Kometa), Peák Barnabás (Intermarché–Wanty) és (Groupama–FDJ) állhatott a Hősök terén.

Az Andrássy úton, majd a további utcák mellett is sok rajongó várta a kerékpárosokat, akik az első etapon Székesfehérvár és Esztergom érintésével Visegrádra tekernek, várhatóan nem sokkal 17.00 óra után érnek célba.

Szombaton budapesti időfutammal, vasárnap a Kaposvár és Balatonfüred közötti szakasszal folytatódik a Giro.

Borítókép: Középen balról Fetter Erik (kékben), Peák Barnabás és Valter Attila a Giro-mezőny élén (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.