időjárás 10°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

A rajt előtt jelentették be a magyar induló hosszabbítását

Magyar Nemzet
2022.05.06. 12:47 2022.05.06. 14:29
A rajt előtt jelentették be a magyar induló hosszabbítását

Fetter Erik május 6-án, hazai pályán kezdi élete első háromhetes körversenyét, de még a rajt előtt bejelentette csapata, az Eolo–Kometa, hogy két évvel, 2024-ig meghosszabbította a huszonkét esztendős magyar kerekes szerződését.

Ha optimistán közelítünk a hírhez: a ProTeam-státusú Eolo–Kometa gyorsan bejelentette Fetter Erik szerződéshosszabbítását, mielőtt a magyar versenyző Giro-szereplése még jobban felkelti a WorldTeamek figyelmét.

A huszonkét éves Fetter 2020 óta a Kometa-csapat tagja, s az idei év végén járt volna le a szerződése. Az új megállapodás értelmében a magyar kerekes 2024-ig marad az együttesnél.

– Itt vagyok Budapesten, mindjárt indulok a Giro d’Italián, életem legnagyszerűbb időszakát élem, és még ezt is lehetett fokozni. Az Eolo–Kometa mindent megadott nekem: itt lettem profi kerékpáros, tündérmesében élhetek, és most valamit visszaadok nekik. Könnyen igent mondtam az ajánlatra, azonnal megértettem, hogy bíznak bennem, és azt akarják, hogy nagyszerű kerékpárossá váljak. Együtt növekszünk tovább – mondta az Eolo–Kometa hivatalos oldalán Fetter Erik.

– Egy tehetséges fiatal kerékpáros hosszabbításának bejelentése fontos jele annak, hogy jól működik a csapat. A célunk az, hogy kihozzuk a legtöbbet a tehetségükből, kineveljük és megtartsuk a jövő bajnokait. Erik megtartása éppen ezt az irányt mutatja – hangsúlyozta Ivan Basso sportigazgató, aki versenyzőként kétszer is megnyerte a Giro d’Italiát.

Borítókép: Fran Contador általános igazgató, Fetter Erik és Ivan Basso (Fotó: Eolo–Kometa)

  

Giro

Szakadt ruhában mentette meg az olaszokat az ananászos pizzától

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.