A rajt előtt jelentették be a magyar induló hosszabbítását

Fetter Erik május 6-án, hazai pályán kezdi élete első háromhetes körversenyét, de még a rajt előtt bejelentette csapata, az Eolo–Kometa, hogy két évvel, 2024-ig meghosszabbította a huszonkét esztendős magyar kerekes szerződését.

Magyar Nemzet
2022. 05. 06. 12:47
Fran Contador Fetter Erik Ivan Basso Eolo-Kometa kerékpár
Fotó: Eolo-Kometa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha optimistán közelítünk a hírhez: a ProTeam-státusú Eolo–Kometa gyorsan bejelentette Fetter Erik szerződéshosszabbítását, mielőtt a magyar versenyző Giro-szereplése még jobban felkelti a WorldTeamek figyelmét.

A huszonkét éves Fetter 2020 óta a Kometa-csapat tagja, s az idei év végén járt volna le a szerződése. Az új megállapodás értelmében a magyar kerekes 2024-ig marad az együttesnél.

– Itt vagyok Budapesten, mindjárt indulok a Giro d’Italián, életem legnagyszerűbb időszakát élem, és még ezt is lehetett fokozni. Az Eolo–Kometa mindent megadott nekem: itt lettem profi kerékpáros, tündérmesében élhetek, és most valamit visszaadok nekik. Könnyen igent mondtam az ajánlatra, azonnal megértettem, hogy bíznak bennem, és azt akarják, hogy nagyszerű kerékpárossá váljak. Együtt növekszünk tovább – mondta az Eolo–Kometa hivatalos oldalán Fetter Erik.

– Egy tehetséges fiatal kerékpáros hosszabbításának bejelentése fontos jele annak, hogy jól működik a csapat. A célunk az, hogy kihozzuk a legtöbbet a tehetségükből, kineveljük és megtartsuk a jövő bajnokait. Erik megtartása éppen ezt az irányt mutatja – hangsúlyozta Ivan Basso sportigazgató, aki versenyzőként kétszer is megnyerte a Giro d’Italiát.

Borítókép: Fran Contador általános igazgató, Fetter Erik és Ivan Basso (Fotó: Eolo–Kometa)

  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.