Paksi szégyen Gyirmóton, Ádám Martin viszont megelőzött egy legendát

A labdarúgó NB I 31. fordulójának az első szerdai mérkőzésén a Gyirmót egyetlen sansza a pontszerzés volt a Paks ellen ahhoz, hogy bennmaradjon a bajnokságban. A Paks rövid időn belül három gólt lőtt, úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés és a Gyirmót sorsa, ám a hazai csapat könnyű gólokat szerezve kiegyenlített, a végeredmény 3-3 lett. A duplázó Ádám Martin már a 31. gólját is megszerezte a bajnokságban, ezzel egy legendát is megelőzött.

2022. 05. 04. 18:29
Gyírmót 20220504 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga Gyírmót Paks Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felcsillant a remény a Gyirmót előtt: ha nyer otthon a Paks ellen, akkor három pontra megközelítheti a kedden vereséget szenvedett Bp. Honvédot, és az utolsó két fordulóban akár meg is előzheti – ehhez azonban tényleg nyernie kellett ebben a körben. Márpedig ez az újonc számára nem könnyen teljesíthető feladat, hiszen az utóbbi tíz körben egyszer sem sikerült bezsebelnie mind a három pontot. Ez az egész bajnokság leghosszabb nyeretlenségi sorozata.

 

 

A házigazdák mentek előre derekasan, akadt több helyzetük is, ám nem ők, hanem a Paks szerzett vezetést egy hatalmas védelmi hibából: a 33. percben Haraszti balról, szögletből a felfutó Medgyes elé gurította a labdát, ő pedig kihasználva, hogy minden hazai játékos a kapu előtt tömörült, rá senki sem figyel, 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt – 0-1.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Kellett a védelem a második paksi gólhoz is: a 40. percben Balogh Balázs szögletét a bal kapufára rúgta, ügyetlenkedett egy sort, pedig szemfülesen egy méterről a hálóba küldte a labdát – 0-2. És a 62. percben is nehezen tudtak elszámolni a védők a harmadikkal: Medgyes balról beadott, Ádám Martin pedig az ötösről teljesen zavartanul fejelhetett a jobb alsó sarokba – 0-3.

Ádám Martin megállíthatatlan: ez volt a 31. gólja a bajnokságban, a mögötte a második fehérvári Kodro és a kispesti Lukic mindössze 14-nél tart… Utoljára 1981-ben ért el harminc gólt az NB I-ben, de akkor nem 12, hanem 16 csapat alkotta az élvonalat. Akkor ő európai ezüstcipős lett ezzel a teljesítménnyel, Ádám Martin most túlszárnyalta, és van még két meccse az idényben…

A Gyirmót ezután szerzett egy gólt, amelyet a VAR les miatt visszavont, majd a 71. percben összejött a szépítés, Bezborodko beadását Varga Barnabás zavartalanul fejelhette a büntetőpontról a hálóba – 1-3. Nagyon kiengedett a Paks, és a 82. percben felzárkózott egy gólra, most Varga Barnabás adott be, és Kovács Dominik fejelt ugyancsak gondtalanul hét méterről a bal alsó sarokba – 2-3. És a 93. percben jött a harmadik nevetségesen könnyű hazai gól, Zeke beadását Ventura bólintotta a kapuba – 3-3.

Vicces volt az utolsó húsz perc, amely miatt a Paks nagyon szégyellheti magát érte. Lépéshátrányba került a negyedik helyért vívott harcban, a Gyirmót pedig matematikailag még bennmaradhat, ám nagy tétet nem érdemes tenni a bennmaradására, így nagyon boldog nem lehetett ezzel az egy ponttal.

 

NB I, 31. forduló
 

Kedd
Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-1), Mezőkövesd, 1246 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Pávkovics (45.)

Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 2-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, 2527 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Dárdai (25.), Kodro (45+2.)

 

Szerda

Gyirmót–Paks 2-3 (0-2), Gyirmót, Alcufer-stadion, 1020 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Varga B. (71.), Kovács D. (82.), Ventura (93.), illetve Medgyes (33.), Ádám M (40., 62.)

MTK–Puskás Akadémia 17.00 (Duna World)

Ferencváros–Zalaegerszeg 18.30 (M4 Sport)

 

Csütörtök
Kisvárda–Újpest 18.00 (M4 Sport)

Borítókép: Ádám Martin ezúttal is megoldhatatlan feladat elé állította a védőket (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.