A kézilabdázás Messije a BL-győzteshez igazolhat

Miután az Európai Kézilabda-szövetség az orosz–ukrán háború miatt nem engedi rajthoz állni az orosz és a fehérorosz csapatokat a nemzetközi színtéren, több játékos lépéskényszerbe került. Közéjük tartozik a Rosztov Don orosz válogatott jobbátlövője, Anna Vjahirjeva is, aki továbbra is a legmagasabban szinten szeretne játszani. Ennek érdekében el kell igazolnia Oroszországból. A 27 éves játékos a napokban aláírhat a BL-győztes norvég Vipers Kristiansandhoz.

Magyar Nemzet
2022. 06. 28. 18:04
Russia Handball CSKA - Rostov-Don
Anna Vyakhireva Fotó: AFP/ALEXEY FILIPPOV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az ukrajnai háború miatt a következő szezonban sem engedi indulni az orosz és a fehérorosz klubcsapatokat, a két liga, főképp az orosz bajnokság legjobbjai lépéskényszerbe kerültek. Ahhoz, hogy a legmagasabb szinten folytathassák a játékot, olyan egyesületet kell választaniuk, amely érvényes versenyengedéllyel rendelkezik az európai porondon.

Korábban Beatrice Edwige a Ferencvároshoz, Eduarda Amorim a CSM Bucurestihez igazolt. Mindkét játékos az orosz kirakatcsapat, a Rosztov Don játékosa. Úgy tűnik, tovább gyengül az orosz egyesület: a legszebben csillogó gyémántját veszítheti el a napokban. A 27 éves jobbátlövő intenzíven tárgyalt a román CSM-mel, de orosz források szerint nem jutottak dűlőre a felek. Vjahirjeva új kérője a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes norvég Vipers Kristiansand. 

A 2016-ban olimpiát nyert orosz válogatott kitűnősége pótolhatja a szezon végén a dán Esbjerghez igazolt norvég játékost, a korábban a Győrrel két BL-t nyert Nora Mörköt. Vjahirjeva a pályafutása során először állna légiósnak, amennyiben megvalósul a transzfer, ő lehet a norvég sztárcsapat, a BL-címvédő első orosz kézilabdázója. 

Ilyen megoldásokra képes Vjahirjeva, aki korábban nem zárta ki, hogy egyszer Győrben kézilabdázzon:

Borítókép: Vjahirjeva Norvégiában folytathatja a pályafutását (Fotó: AFP) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.