Olimpiai bajnok játékost igazolt a Ferencváros

Az idény végéig a Ferencváros női kézilabdacsapatát erősíti az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Béatrice Edwige.

Forrás: MTI, fradi.hu2022. 02. 21. 16:04
Edwig, Béatrice
Gyõr, 2020. február 1. A gyõri Béatrice Edwig a nõi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntõjének második fordulójában, a második csoportban játszott Gyõri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2020. február 1-jén. A Gyõr 26-24-re gyõzött. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöld-fehér klub honlapjának hétfői beszámolója kiemelte: a Rosztov-Dontól érkező, korábban két évig Győrben kézilabdázó 33 esztendős francia beálló erősítést jelent a bajnokság második felére, valamint a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára. Görög Zsolt, a kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: posztján a világ egyik legjobbja Edwige, aki a sérült játékosok miatt lecsökkent variációs lehetőségeken javít.

A Ferencváros első olimpiai bajnok és ugyancsak első francia játékosa, Edwige kedden érkezik Budapestre, csütörtökön pedig akár már tétmérkőzésen is bevethető lesz az Érd elleni bajnokin.

– Nem megszokott a kézilabdában év közben klubot váltani, de nagyon boldog vagyok, hogy most az FTC-hez igazolhattam, hiszem, hogy ez a legjobb dolog, ami történhetett – nyilatkozta a klub honlapjának az új szerzemény. – Az idény legfontosabb része még csak most következik, szóval szeretnék gyorsan beilleszkedni, és a csapattal elérni a nagy célokat. Lépésről lépésre kell haladnunk, az első, hogy nem hibázhatunk az Érd ellen csütörtökön, aztán jön a válogatott szünet, utána pedig utazunk Debrecenbe, ugyancsak fontos meccsre. Sokszor játszottam korábban az FTC ellen, a Metz, a Győr és most a Rosztov mezében is, és mindig lenyűgöző volt ebben az atmoszférában, ilyen fantasztikus szurkolók előtt pályára lépni. Nagyon várom már! – tette hozzá a francia játékos.

Borítókép: Béatrice Edwige a Győr játékosaként 2020 februárjában (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.