A kézilabdázás Messije szelfizett Luka Donciccsal, majd szünetet kért

Anna Vjahirjevára nem a csúcson hagyta abba a pályafutását. Az orosz női kézilabda-válogatott nem tudta megvédeni a címét Tokióban, a döntőben öt góllal alulmaradt Franciaországgal szemben. A torna legjobb játékosának választott orosz jobbátlövő, Anna Vjahirjeva a mérkőzés után bejelentette, hogy szeretné szüneteltetni a karrierjét. A még mindig csak 26 éves játékos döntését emésztgeti a kézilabdavilág. A rosztovi klasszis lépése nem egyedi: a Győrrel két BL-t nyert holland Ywette Broch 2018-ban jelentette be, hogy felfüggeszti a pályafutását, majd két és fél év után feltöltődve tért vissza a pályára. Lehet, hogy ugyanez lesz a forgatókönyv Vjahirjeva esetében is.

2021. 08. 08. 14:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összehangolt akció volt, de ezúttal nem a pályán, hanem azon kívül jeleskedtek az orosz kézilabdázók. Már a tokiói női kézilabdatorna előtt lehetett tudni, hiszen erről maga az érintett, Polina Kuznyecova is beszámolt, hogy az olimpia után nem szándékozik többet szerepelni az orosz válogatottban.

Az orosz ezüstéremmel zárult döntő után Kuznyecova testvére, a világ legjobb játékosának megválasztott virtuóz jobbátlövő, Anna Vjahirjeva bejelentette, hogy a jövőben szüneteltetni kívánja a pályafutását. Sem klubjában, a Rosztov-Donban, sem pedig az orosz válogatottban nem akar tovább játszani. A döntése ugyanakkor nem végleges. – Egy időre felhagyok a játékkal, szükségem van erre a szünetre, hogy fizikailag és mentálisan is rendbe tegyem magamat. Remélem, hogy a klubom is megértő lesz velem, mert érvényes szerződésem van. Ha mégsem, akkor természetesen folytatom a munkát, de bízom benne, hogy hagynak időt nekem arra, hogy eldöntsem, mit szeretnék tenni – nyilatkozta a franciák ellen elveszített döntő (25-30) után a 26 éves kézilabdázó, akit a torna legjobb játékosának választottak.

 

Fotó: AFP/Sputnik


 

Vjahirjeva közösségi oldalán egyelőre nem ez a vezető tartalom. A rosztovi kiválóság az Instagramon kürtölte világgá, hogy sikerült összeállnia egy közös fotóra a szlovénok zseniális kosárlabdázójával, Luka Donciccsal. Az orosz világsztár büszkén jegyezte meg, hogy az olimpiai faluban egy igazi skalpra vágyott, mással nem is akart közös fotót, csak az NBA-játékossal, és végtelenül boldog, hogy sikerült megvalósítani az álmát.

 


 

A 26 éves klasszis karrierjének az alakulásával kapcsolatban az orosz szaksajtó sem szivárogtat további információkat. A szikár ténynél többet senki sem tud. A Rosztov átlövője soha nem csinált titkot abból, hogy idővel szülési szabadságra menne. Lehet, hogy most jött el a megfelelő pillanat.


 A kézilabdában nem példa nélküli, hogy valaki kilép a mókuskerékből és felfüggeszti a pályafutását. A Győri Audi ETO holland beállója, Ywette Broch 2018-ban a sikerei csúcsán, a második Bajnokok Ligája-győzelme után jelentette be, hogy visszavonul, mert lelkileg és fizikailag is kimerült. Utóbb kiderült, a döntése nem volt végleges, két és fél év szünet után a Metz csapatához tért vissza, a következő szezonban a román CSM Bucureștit erősíti.


 Könnyen lehet, hogy Vjahirjevát is látjuk még a pályán – akár kipihent, feltöltődött édesanyaként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.