Dárdai miatt szomorú a Hertha egyik erős embere

Nemsokára új elnököt választ a Bundesligában érdekelt Hertha BSC. Az egyik jelölt, Kay Bernstein egy interjúban reagált arra, hogy a távozó klublegenda, Dárdai Pál nem őt támogatja a vasárnapi választáson.

Magyar Nemzet
2022. 06. 21. 7:39
Dárdai Pál 
Hertha BSC - FC Augsburg
27 November 2021, Berlin: Football: Bundesliga, Hertha BSC - FC Augsburg, Matchday 13 at the Olympiastadion. Hertha head coach Pal Dardai before the start of the match. Photo: Soeren Stache/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 26-án választják meg a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC új elnökét, miután Werner Gegenbauer május végén lemondott tisztségéről. A berlini klub élére a 41 éves Kay Bernstein is jelölt, akivel a Kicker készített interjút, röviddel az elnökválasztás előtt.

A választás érdekessége, hogy múlt csütörtökön választási ajánlást adott Bernstein vetélytársának, Frank Steffelnek. Kicsit vérzett a szívem a videó láttán, abban az értelemben, hogy: »Az én Pálom« nem engem támogat. Dárdai hét hónapot vett ki, és a szerződésének felbontása még nem ért véget. Kicsit összezavart, mert nem világos számomra, hogy miért csinálja most ezt – fogalmazott Bernstein.

Mint ismert, Dárdai 25 év után elhagyja a Herthát, várhatóan milliós végkielégítéssel távozhat. A múlt héten derült ki, hogy Dárdai után sem marad magyar edző nélkül a Hertha: a következő szezontól Bódog Tamás lesz Sandro Schwarz másodedzője a berlini klubnál.

Borítókép: Dárdai is kinyilvánította a véleményét a kampányban (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.