Egy este alatt mindhárom világbajnoki dobogós kikapott

Váratlan eredményeket hozott a Nemzetek Ligája A divíziójának három péntek esti mérkőzése: kikapott Franciaország, a horvátok és a belgák kiütéses vereséget szenvedtek.

Magyar Nemzet
2022. 06. 04. 8:51
LUKAKU, Romelu
Brüsszel, 2022. június 3. A belga Romelu Lukaku (j) és a holland Nathan Ake a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 4. csoportjának elsõ fordulójában játszott Belgium - Hollandia mérkõzésen Brüsszelben 2022. június 3-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár a harmadik kiírás kezdődött el a Nemzetek Ligájában, amelyet még mindig nehéz elhelyezni a futballvilág térképén. A trófeának van értéke, de még mindig vannak olyan klasszisok, akik nem szégyellnek lekicsinylő nyilatkozatokat tenni a sorozatól. Kevin De Bruyne jól tette, hogy előre bélyegezte meg az NL-t, mert a péntek esti meccs után bizony magyarázkodásnak hatott volna.

A belgák ugyanis hazai pályán szenvedtek súlyos vereséget a németalföldi rangadón. Pedig a hollandok huszonöt éve nem győzték le Belgiumot, azóta hat döntetlen és két vereség volt az Oranje mérlege.

Ezúttal viszont nem forgott veszélyben a holland siker: 4-0-ra is vezettek a vendégek Brüsszelben, Belgium csak a 93. percben kozmetikázott az eredményen. A duplázó Memphis Depay lehagyta Patrick Kluivertet, már 41 gólnál jár a válogatottban, csak Robin van Persie (50) és Klaas-Jan Huntelaar (42) előzi meg.

A belgák közül a legrosszabbul Romelu Lukaku járt, akit sérülés miatt már az első félidőben le kellett cserélni.

MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappét (kékben) elővigyázatosságból kellett lecserélni (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

Sérülések hátráltatták a világbajnok és Nemzetek Ligája-címvédő francia válogatottat is: Kylian Mbappé és is ilyen okból hagyta el a pályát. A franciák vezettek Karim Benzema góljával, ám Andreas Cornelius duplájával Dánia fordított a Stade de France-ban.

Dánia az Eb-elődöntő után ismét bizonyított, s baljós előjel a franciáknak, hogy a két válogatott a katari világbajnokságon is egy csoportban szerepel majd. Amikor legutóbb a franciák címvédőként érkeztek a vb-re, akkor Dánia nyerte a csoportjukat, a gallok pedig rúgott gól nélkül, csoportutolsóként kullogtak haza.

Hogy teljes legyen a legutóbbi világbajnokság dobogósainak rossz estéje, arról Ausztria gondoskodott. A Manchester Unitednál megbukott Ralf Rangnick a sógorok kispadján ugyanis impozáns, 3-0-s eszéki sikerrel debütált a négy évvel ezelőtti vb-döntős Horvátország ellen.

Az oroszországi világbajnokság negyedik elődöntőse, Anglia Magyarország ellen kezdi meg Nemzetek Ligája-szereplését. Nem bánnánk, ha az angolok is csatlakoznának a dobogósokhoz.

Nemzetek Ligája, pénteki eredmények

A divízió

1. csoport: Franciaország–Dánia 1-2, Horvátország–Ausztria 0-3

4. csoport: Belgium–Hollandia 1-4

C divízió

3. csoport: Fehéroroszország–Szlovákia 0-1, Kazahsztán–Azerbajdzsán 2-0

D divízió

1. csoport: Lettország–Andorra 3-0, Liechtenstein–Moldova 0-2

Borítókép: Lukaku (fehérben) megsérült, a belgák sima vereséget szenvedtek (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.