Mbappé feketelistája: tőlük kell megszabadulnia a PSG-nek

Spanyol lapinformációk szerint Kylian Mbappénak komoly elképzelései vannak arról, kiknek nincs helye a francia élvonalban szereplő Paris Saint-Germain labdarúgóklubnál.

Magyar Nemzet
2022. 06. 02. 19:11
null
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe leaves at the end of a press conference at the Parc des Princes stadium in Paris on May 23, 2022, two days after the club won the Ligue 1 title for a record-equalling tenth time and its superstar striker Mbappe chose to sign a new contract until 2025 at PSG rather than join Real Madrid. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, meglepte a futballvilágot azzal, hogy elutasította a Real Madrid ajánlatát, és helyette szerződést hosszabbított addigi csapatával, a Paris Saint-Germainnel. A hírek szerint döntésében komoly szerepet játszott, hogy a francia klub példátlan hatalmat adott neki, a 23 éves támadónak állítólag az átigazoláspolitikába, valamint a sportigazgató és a vezetőedző kiválasztásába is van beleszólása.

Mbappé korábban tagadta ezen értesüléseket, elmondta, csak a futballal akar foglalkozni, az átigazolások nem rá tartoznak. Ehhez képest most a katalán Mundo Deportivo arról számolt be, a francia csatár tizennégy főből álló feketelistát állított össze a nemkívánatos személyekből, akiknek szerinte távozniuk kellene a gárdától, hogy a PSG végre közelebb kerüljön kitűzött céljához, a Bajnokok Ligája megnyeréséhez.

A listán Mauricio Pochettino vezetőedző mellett a következő labdarúgók szerepelnek: Neymar, Thilo Kehrer, Julian Draxler, Daniel Pereira, Leandro Paredes, Ander Herrera, Layvin Kurzawa, Mauro Icardi, Pablo Sarabia, Juan Bernat, Idrissa Gueye, Colin Dagba és Sergio Rico.

A párizsi klubnak idén sikerült visszahódítania a bajnoki címet, tetemes előnnyel, 15 ponttal előzte meg a második Marseille-t. Franciaországon kívül viszont nem sok babér terem a PSG-nek: márciusban már a legjobb tizenhat között búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a későbbi győztes Real Madrid ejtette ki.

 

Borítókép: Kylian Mbappé állítólag 14 személynek ajtót mutatna (Fotó: AFP/Franck Fife)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.