Egymás püfölésének megvan az előnye és a hátránya is

Magabiztos győzelemmel tudta le az argentinok elleni vasárnapi nyolcaddöntőt a női vízilabda-válogatott. A főszereplők szerint a 23-6-os eredmény ellenére nehéz mérkőzést hagynak a hátuk mögött, és az Ausztrália elleni negyeddöntőben is kemény csata vár rájuk.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 8:22
PARKES, Rebecca
Budapest, 2022. június 26. Parkes Rebecca és az argentin Anahi Bacigalupo a vizes világbajnokság nõi vízilabda tornáján, a negyeddöntõbe jutásért játszott Magyarország – Argentína mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 26-án MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt női pólósaink megjósolták, edzőmeccs kerekedett az Argentína elleni nyolcaddöntőből. A dél-amerikaiak szívósak voltak, agresszív játékkal rukkoltak elő, de csak megnehezíteni tudták a mieink dolgát, a győzelemre egy pillanatig sem volt esélyük. Ezt jól mutatja a 23-6-os végeredmény is.

A magyar csapat így az olaszok elleni gyengébb teljesítményt követően második mérkőzését is magabiztosan nyerte meg, Bíró Attila bízik benne, hogy ezek az eredmények erőt adhatnak a lányainak a folytatásra.

– A célt elértük, egyrészt a közönségünk előtt játszhattunk még egy meccset, másrészt ezt nem lehetett lefürödni, keményen kellett játszanunk néhány helyzetben. Remélem, hogy néhány játékos szívott magába még némi önbizalmat, ami kamatozhat majd két nap múlva – fogalmazott a szövetségi kapitány, majd az ausztrálok elleni negyeddöntőről is ejtett néhány szót. – Szombaton regeneráló edzéseink voltak, mentális, illetve taktikai felkészülés. Hétfőn kezdünk videózni. Az ausztrálok brutális fizikális vízilabdát játszanak, úgyhogy fel kell kötnünk azt a bizonyos alsóneműt, hogy bírjuk a komoly párharcot, ami ránk vár.

 

Bár az eredményt látva könnyű győzelmet aratott az argentinok ellen a magyar válogatott, több játékos is elismerte, ez közel sem volt így.

– A meccs után mosolygunk, de elég keményen nekünk estek. Örülök neki, hogy senki nem sérült meg – emelte ki Máté Zsuzsanna.

– Az eredményhez képest belülről egy kemény mérkőzés volt. Agresszívak voltak az argentinok, sokszor beindultak, úgyhogy fárasztó meccs volt. Hasznos volt, mert tudtuk gyakorolni a taktikai elemeket, a kommunikációt, nem csak fel-le úszkáltunk – tette hozzá Faragó Kamilla.

Vályi Vanda felidézte a csapat eddigi útját, majd arról is beszélt, segítheti-e a magyar válogatottat, hogy a világbajnokság előtti felkészülési időszakban az ausztrálokkal edzett egy héten keresztül.

– Az olaszok elleni meccsen kívül az összes többi mérkőzést meg tudtunk nyerni, szóval azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk. A Kanada elleni találkozón hasonlítottunk inkább arra a magyar válogatottra, akik nagy célokkal érkeztek ide. Nagy izgalommal várjuk a következő mérkőzést – mondta az argentinok kapujába három gólt dobó játékos. – Van jó és rossz oldala is annak, hogy közösen készültünk az ausztrálokkal. A két csapat ismeri egymást, hiszen Veszprémben egy hétig szó szerint püföltük egymást. Az ausztrálok kemény, szoros játékot játszanak, fizikálisan nagyon erősek. Mozgással kell majd kompenzálnunk ezt, van esélyünk a győzelemre.

Borítókép: az argentinok minden eszközt bevetettek Parkes Rebeccáék ellen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.