Kiderült, mennyit ér a FIFA-nál a Nemzetek Ligája

Közzétette legfrissebb világranglistáját a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA). A magyar válogatott nagyszerű júniusi Nemzetek Ligája-szereplésének köszönhetően három pozíciót javított, immár a rangsor 37. helyén áll.

Magyar Nemzet
2022. 06. 23. 11:14
Szalai Ádám
FBL-NATIONS-LEAGUE-ENG-HUN Fotó: AFP/ADRIAN DENNIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott minden várakozást felülmúlt júniusban. A Nemzetek Ligájában a németek ellen döntetlent játszott csapata, míg az Eb-döntős angolokat oda-vissza legyőzte, így vezeti a halálcsoportot.

A júniusi válogatottmeccsek végeztével a FIFA közzétette legújabb világranglistáját, amelyen Magyarország teljesítménye három pozíciót ért: a negyvenedikről a harminchetedik helyre jött fel a nemzeti csapat, megelőzve Kamerunt, Kanadát és Egyiptomot. Előbbi kettő – sajnos a magyar válogatottal ellentétben – ott lesz Katarban, a év végi labdarúgó-világbajnokságon.

A rangsort továbbra is Brazília vezeti, a legjobb európai válogatott a második helyét megőrző Belgium, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára viszont fellépett Argentína a Nemzetek Ligája-blamát átélt Franciaország kárára.

Az erős magyar közreműködéssel szintén lebőgött Anglia viszont maradt ötödik a rangsorban. Másik két NL-csoportellenfelünk közül az Európa-bajnok Olaszország visszaesett a hetedik helyre, Németország viszont javított, így a tizenegyedik helyen áll.

FIFA-világranglista

 1. (1.) Brazília
 2. (2.) Belgium
 3. (4.) Argentína
 4. (3.) Franciaország
 5. (5.) Anglia
 6. (7.) Spanyolország
 7. (6.) Olaszország
 8. (10.) Hollandia
 9. (8.) Portugália
10. (11.) Dánia
11. (12.) Németország
12. (9.) Mexikó
13. (16.) Uruguay
14. (15.) Egyesült Államok
15. (16.) Horvátország
(…)
37. (40.) Magyarország

(Zárójelben az előző havi helyezés.)

Borítókép: Szalai Ádámék ünneplik az Angliában elért 4-0-s sikert (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.