Marco Rossi: Ez a magyarok álmaiban sem szerepelt + videó

Marco Rossi elérte, amit akart: nyomot hagyott a magyar labdarúgásban. A válogatott szövetségi kapitánya azt is hangsúlyozta az Anglia elleni 4-0-s siker után, hogy a földön kell maradni.

Koczó Dávid (Wolverhampton)
2022. 06. 14. 23:57
null
Wolverhampton 20220614 Labdarúgás Nemzetek Ligája Magyarország-Anglia Fotó Nemzeti Sport Árvai Károly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország történelmi , 4-0-s sikert aratott Angliában. szövetségi kapitány természetesen dicsérte a csapatát, viszont szinte az utolsó pillanatig nem volt biztos a győzelemben.

– Az első perctől tudtuk, hogy Angliában, az angolok ellen játszani nehéz lesz számunkra, és tudtuk, hogy szenvednünk kell. Szenvedtünk, de nyertünk, együtt, csapatként. Rengeteg áldozatot hoztunk, a támadók elképesztően sokat futottak a védelem első vonalát alkotva. Az első félidőben a jobb oldalon voltak nehézségeink, néhányszor szerencsénk volt: mi szinte minden helyzetünket gólra váltottuk, az angolok egyet sem. Ilyen eredményt egy kis szerencse nélkül nem lehet elérni.

De kivétel nélkül mindenki követte a taktikát, egységben játszottunk. Ha csapatként így lépünk fel, minden ellenfélnek nehéz ellenünk játszani – értékelt Rossi, aki arra a kérdésre, hogy mikor hitte el, hogy megvan a győzelem, kissé meglepő választ adott.

Amikor a tartalék játékvezető felmutatta az egy perc hosszabbítást, akkor már tudtam, hogy megvan a siker.

A történelmi sikerrel Rossi bízik benne, hogy elérte egyik fontos célját a magyar válogatott szövetségi kapitányaként.

– Amikor elvállaltam a feladatot, azt mondtam az elnöknek és a miniszterelnöknek is, hogy nyomot akarok hagyni a magyar labdarúgásban. Remélem, minél később, de egyszer majd meghalok, és bízom benne, hogy akkor a magyarországi stadionokban egy percre megemlékeznek majd rólam – fogalmazott a kapitány.

A magyar válogatott a 4-0-s siker után hét ponttal vezeti a csoportját, amelyben előzetesen minden pontszerzést bravúrnak tartottunk volna.

Ezt senki sem várhatta, még a magyarok álmaiban sem szerepelt ez a forgatókönyv. Nagyon boldog vagyok a csapat, a szurkolók, az egész ország miatt, de igazán még mi sem fogtuk el, hogy mit értünk el ebben a tíz napban

– fogalmazott Marco Rossi.

Borítókép: Négy gólt is ünnepelhettünk (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.