Milák Kristóf két számban is visszalépett a hazai vizes vb-n

Az eredeti tervek szerint Milák Kristóf a fő számai, azaz a 200 és 100 pillangó mellett 50 pillangón és 200 gyorson is indult volna a budapesti világbajnokságon, ám az utóbbi kettőtől visszalépett a szombati nyitónap előtt.

Magyar Nemzet
2022. 06. 18. 9:37
MILÁK Kristóf
Vizes vb 2022 – Készülnek a magyar úszók a világbajnokságra Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Virth Balázs, az olimpiai arany- és ezüstérmes úszó edzője elmondta, hogy Milák szeretne arra a két egyéni számára koncentrálni, melyekben tavaly a tokiói olimpián dobogóra állt.

A dolog érdekessége, hogy Milák egy ideje már szorgalmazza, hogy bővítsék a repertoárját, ám a tavalyi olimpián Sós Csaba szövetségi kapitány is ragaszkodott ahhoz, hogy csak a két fő számában induljon, mert ott az eredmény volt a lényeg.

Nincs ez másként a hazai vb-n sem, de Milák közben a tavalyi és az idei Eb-n is több számban tesztelte magát, és a vb áprilisi kerethirdetésekor már Sós Csaba is engedélyezte a klasszis úszónak, hogy több egyéni számban induljon Budapesten. 

Erről azután született döntés, hogy az országos bajnokságon Milák mindkét érintett számban, 50 pillangón és 200 gyorson is ezüstérmet szerzett.

Ennek ellenére mégis marad a 100 és 200 pillangó Miláknak a vb-n, plusz a váltókban való szerepvállalása. Sós Csaba a vb előtt a lapunknak adott interjúban nem utalt arra, hogy gond lenne Milák formájával, sőt kifejezetten bizakodó volt a szereplését illetően:

Nemrég meglátogattam a csapatot a hódmezővásárhelyi edzőtáborban, és az alapján, amit ott láttam, jól alakulnak a dolgok.

Milák 50 pillangón szombaton, 200 gyorson vasárnap kezdte volna meg az egyéni szereplését a vb-n. A vb első napján azonban így is medencébe ugrik a Duna Arénában a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként.

Nem Milák az egyetlen visszalépő, a vb-re 50 gyorson nevezett Lobanovszkij Maxim és a női váltóknál számításba vett Verrasztó Evelyn pozitív koronavírus-teszt miatt nem lehet ott a viadalon.

Borítókép: készül a vb-re (Fotó: MTI / Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.