időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: Brüsszel hazudott a szankciókról

Milák Kristóf két számban is visszalépett a hazai vizes vb-n

Magyar Nemzet
2022.06.18. 09:37 2022.06.18. 10:25
Milák Kristóf két számban is visszalépett a hazai vizes vb-n

Az eredeti tervek szerint Milák Kristóf a fő számai, azaz a 200 és 100 pillangó mellett 50 pillangón és 200 gyorson is indult volna a budapesti világbajnokságon, ám az utóbbi kettőtől visszalépett a szombati nyitónap előtt.

Virth Balázs, az olimpiai arany- és ezüstérmes úszó edzője elmondta, hogy Milák szeretne arra a két egyéni számára koncentrálni, melyekben tavaly a tokiói olimpián dobogóra állt.

A dolog érdekessége, hogy Milák egy ideje már szorgalmazza, hogy bővítsék a repertoárját, ám a tavalyi olimpián Sós Csaba szövetségi kapitány is ragaszkodott ahhoz, hogy csak a két fő számában induljon, mert ott az eredmény volt a lényeg.

Nincs ez másként a hazai vb-n sem, de Milák közben a tavalyi és az idei Eb-n is több számban tesztelte magát, és a vb áprilisi kerethirdetésekor már Sós Csaba is engedélyezte a klasszis úszónak, hogy több egyéni számban induljon Budapesten. 

Erről azután született döntés, hogy az országos bajnokságon Milák mindkét érintett számban, 50 pillangón és 200 gyorson is ezüstérmet szerzett.

Ennek ellenére mégis marad a 100 és 200 pillangó Miláknak a vb-n, plusz a váltókban való szerepvállalása. Sós Csaba a vb előtt a lapunknak adott interjúban nem utalt arra, hogy gond lenne Milák formájával, sőt kifejezetten bizakodó volt a szereplését illetően:

Nemrég meglátogattam a csapatot a hódmezővásárhelyi edzőtáborban, és az alapján, amit ott láttam, jól alakulnak a dolgok.

Milák 50 pillangón szombaton, 200 gyorson vasárnap kezdte volna meg az egyéni szereplését a vb-n. A vb első napján azonban így is medencébe ugrik a Duna Arénában a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként.

Nem Milák az egyetlen visszalépő, a vb-re 50 gyorson nevezett Lobanovszkij Maxim és a női váltóknál számításba vett Verrasztó Evelyn pozitív koronavírus-teszt miatt nem lehet ott a viadalon.

Borítókép: Milák Kristóf készül a vb-re (Fotó: MTI / Kovács Anikó)

 

Vizes vb 2022

Milák Kristóf: Nagyon türelmetlen vagyok magammal szemben

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.