Rafael Nadal emlékeztetett mindenkit, hogy ő a salakkirály

Rafael Nadal négy játszmában legyőzte a címvédő Novak Djokovicsot a Roland Garroson, és bejutott az elődöntőbe.

2022. 06. 01. 3:18
NADAL, Rafael; DJOKOVIC, Novak
Párizs, 2022. május 31. A spanyol Rafael Nadal a szerb Novak Djokovic ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 31-én. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bármennyire is Novak Djokovicsnak kedvezett papíron az esti kezdés, ez az első szetten nem látszott. brékkel nyitott, és simán, 6:2-re nyerte a két klasszis ötvenkilencedik összecsapásának első játszmáját.

Sőt, a másodikban is dupla brékkel, 3:0-ra vezetett a Roland Garros tizenháromszoros bajnoka, s egy pillanatra felmerülhetett a szurkolókban, hogy a nagyon várt mérkőzés akár sima is lehet. Nem lett az...

Djokovics azonnal visszabrékelt, és mosolygott.

A világelső elkezdte élvezni a játékot, több kockázatot vállalt, és megfordította a második játszmát, amelyért nyolcvanhét percen át küzdöttek.

A lélektani előnyt azonban nem őrizte sokáig Djokovics: a harmadik szettet is úgy kezdte, hogy elveszítette az adogatását. Ismét Nadal került fölénybe, és eljutott két nyert szettig.

Soha nem fordult még elő a spanyollal a Roland Garroson, amikor eljutott két nyert játszmáig, hogy nem tette hozzá a győzelmet érő harmadikat is.

A negyedik szett elején Djokovics hozta az adogatójátékát, majd egy hálón szerencsétlenül megpattant labda után dühében püfölte a hálót az ütőjével. Alaposan kifütyülte érte a közönség, persze a nézők döntő többsége az első ponttól kezdve amúgy is a spanyol mögött állt.

A játék végén viszont már Nadal bosszankodott, mert a fonákjáról, amely bréklabdát hárított volna, a székbíró megállapította, hogy bizony széles volt.

NADAL, Rafael; DJOKOVIC, Novak
Novak Djokovics végig lépéshátrányban volt a nagy riválissal szemben. Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Éjfél után, májusból júniusba, a tavaszból a nyárba átlépve tehát ismét Djokovics került jó helyzetbe, adogatóként szettlabdája is volt, ám az utolsó pillanatban Nadal visszavette a bréket.

A tie breakig még eljutott az egyre fáradtabbnak látszó Djokovics, ott viszont sokat hibázott. Nadal öt meccslabdához jutott, s a negyediket kihasználta.

Ahogy tavaly, idén is négy szetten és több mint négy órán át küzdöttek, de ezúttal Rafael Nadal győzött, a címvédő és világelső Djokovics pedig búcsúzott.

Rafael Nadal az elődöntőben, a harminchatodik születésnapján, a német Alexander Zverev ellen folytatja a Roland Garrost, és már mindössze két győzelemre van a tizennegyedik párizsi sikertől és a huszonkettedik Grand Slam-trófeájától.

Roland Garros

Férfi egyes, negyeddöntő

Nadal (spanyol, 5.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 

Borítókép: Rafael Nadal nyerte a rangadót (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.