Robert Lewandowski már Párizsban ünnepelte a csúcsdöntést

Iga Swiatek érvényesítette a papírformát, 6:1, 6:3-ra legyőzte Coco Gauffot a Roland Garros döntőjében. A lengyel játékos zsinórban harmincötödik győzelmét aratta, és karrierje második Grand Slam-trófeáját nyerte.

Magyar Nemzet
2022. 06. 04. 16:36
GAUFF, Cori; SWIATEK, Iga
Párizs, 2022. június 4. Az amerikai Cori Gauff (b) és a lengyel Iga Swiatek a francia nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének döntõje elõtt a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. június 4-én. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmincnégy mérkőzéses győzelmi sorozattal a háta mögött vágott neki a második Roland Garros döntőjének a lengyel Iga Swiatek, így egyértelműen esélyesnek számított a tizennyolc éves amerikai Coco Gauff ellen.

A mérkőzésre kíváncsi volt két korábbi (?) Bayern München-labdarúgó is. Bastian Schweinsteiger felesége, a 2008-as Garros-bajnok Ana Ivanovics oldalán tekintette meg a finálét, míg Robert Lewandowski honfitársa csúcsdöntését szerette volna látni.

S a támadónak nem kellett csalódnia, Swiatek azt az ellenállhatatlan játékot nyújtotta, amelyet a menetelés során már megszokhattunk tőle. Az első játszmában egyetlen játékot engedett Gauffnak.

Az amerikai tinédzser a második szettet szorosabbá tette, de ekkor sem került közel a bravúrhoz, 5:3-nál Swiatek gond nélkül kiszerválta a meccset.

A lengyel világelső a 2020-as Roland Garros után második Grand Slam-trófeáját szerezte, a tizennyolc éves Gauff pedig kicsit megsiratta, hogy az első döntőjében még nem jött össze neki a siker.

Swiatek harmincöt győzelemből álló sorozatával pedig a XXI. század egyedüli csúcstartója lett a női mezőnyben, ebben a tekintetben maga mögött hagyta Serena Williamst.

Járt is a gratuláció a neves honfitárstól…

Roland Garros, női döntő

Swiatek (lengyel, 1.)–Gauff (amerikai, 18.) 6:1, 6:3

Borítókép: A döntő előtt még Gauff (balra) is mosolygott, a finálé után már csak Swiatek (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.