Szalai Ádám kéréssel fordult a szurkolókhoz

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a szurkolóknak üzent a szombat esti Magyarország–Németország Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt.

Magyar Nemzet
2022. 06. 11. 12:40
SZALAI Ádám
Budapest, 2022. június 4. Szalai Ádám köszönti a szurkolókat a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkõzés végén a Puskás Arénában 2022. június 4-én. A magyar válogatott 1-0-ra legyõzte az Eb-ezüstérmes angol csapatot. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A divízió 3. csoportjának második helyén álló Magyarország szombat este 20.45-kor Németországgal csap össze a Nemzetek Ligája következő fordulójában. Telt ház lesz a Puskás Arénában, aminek a válogatott csapatkapitánya, rendkívüli módon örül, ugyanakkor egy kérést is intézett a stadionba kilátogató szurkolók felé. 

– Nagyon örülünk, hogy ismét együtt, telt házas stadionban várhatjuk a mérkőzést. Tudjátok, hogy van még egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésünk, amit mindenképpen szeretnénk elkerülni. Ezért kérlek titeket, hogy kerüljétek a kirekesztő, rasszista megnyilvánulásokat, illetve mondatokat és szavakat, amik esetleg a jövőben zárt kapus mérkőzéseket okoznának, hiszen nekünk ti vagytok a legfontosabbak. Már többször bizonyítottátok, hogy Európában és az egész világon is páratlanok vagytok abban, ahogy buzdítotok minket, ahogy mellettünk vagytok az utolsó percig, és ahogy a mérkőzés végén közösen, együtt a Himnuszt énekeljük. Ez hihetetlenül fontos erő számunkra, ezért kérlek titeket, hogy kerüljünk minden olyan megnyilvánulást, amire később esetleg rá lehet fogni, hogy kirekesztéssel kapcsolatos. Tudjátok, hogy az UEFA az elmúlt években nem bánt velünk kesztyűs kézzel, és ezt el szeretnénk kerülni a jövőben – fogalmazott a 34 éves támadó a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Facebook-oldalán közzétett videóban.

Borítókép: Szalai Ádám a szurkolókkal az Anglia elleni mérkőzés után (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.