Az ötvenes éveket idézi a válogatott következő mérkőzése

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 20.45-kor Wolverhamptonban, a csoport utolsó helyén álló Anglia ellen folytatja Nemzetek Ligája-szereplését.

2022. 06. 13. 6:48
Vécsei Bálint Callum Styles Declan Rice
20220604 Puskás Aréna Magyarország Anglia labdarúgás válogatott Nemzetek Ligája Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn délelőtt még Telkiben edz, majd Angliába utazik a magyar labdarúgó-válogatott. A négy júniusi Nemzetek Ligája-forduló közül az utolsót ugyanúgy az Eb-ezüstérmes angolok ellen vívja legénysége, mint az elsőt.

A helyszín ezúttal nem a Háromoroszlánosok megszokott otthona lesz, a londoni Wembley-ben ugyanis vasárnap zenei fesztivált tartottak. A főváros helyett Wolverhampton várja a magyarokat, a Molineux 1956 óta idén először válogatott mérkőzés helyszíne.

Az olaszok ellen is a 32 ezer férőhelyes stadionban játszott Gareth Southgate csapata, ám akkor csupán háromezer gyerek és kísérőik lehettek a helyszínen. Kedden viszont már telt ház várható Wolverhamptonban, áprilisban néhány óra alatt elkapkodták a belépőket.

Más kérdés, hogy vajon Anglia azóta nyújtott teljesítménye miatt hány szurkoló gondolja meg magát. Harry Kane-ék magyarországi vereségénél csak a Puskás Aréna gyerekserege sokkolta jobban az angolokat, ám Southgate csapata azóta sem találja önmagát: három meccs után két ponttal és egyetlen, büntetőből elért góllal áll a csoport utolsó helyén az angol válogatott.

A magyarok sokkal jobban teljesítettek eddig a Nemzetek Ligája aktuális kiírásában, és Marco Rossi meg is őrizné a jó mérleget.

– Az elmúlt három meccsen sok energiát elégettünk, de ugyanez igaz a riválisokra is. Reméljük, hogy Angliában is legalább egy pontot szerzünk – adta ki a célkitűzést a magyarok olasz kapitánya.

A pontszerzés tavaly, a világbajnoki selejtezősorozatban sikerült, Londonban 1-1 lett az eredmény. Nagy különbség, hogy az akkori meccs előtt már rosszul állt a csoportjában a magyar csapat, most viszont az angolok szerepelnek várakozáson alul. Persze az eddigi három forduló mérkőzéseitől nem vált hirtelen a mérkőzés esélyesévé a magyar válogatott, amely a legendás, 1953-ban aratott 6:3-as siker óta nem nyert idegenbeli mérkőzést az angol nemzeti csapat ellen.

De ha már a helyszín az ötvenes éveket idézi, akár az eredmény is követhetné ezt a példát.

Borítókép: Kedd este újra összecsap az angol és a magyar válogatott (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.