Az angol védő társait kritizálta a lefújás után

Az angol labdarúgó-válogatott hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott Olaszország ellen a Nemzetek Ligájában, így továbbra is nyeretlenül áll a csoport utolsó helyén. A fő probléma a támadójáték, és ebből akár még belső konfliktus is lehet.

Magyar Nemzet
2022. 06. 12. 9:48
KANE, Harry; MOUNT, Mason; COADY, Conor; PICKFORD, Jordan; ALEXANDER-ARNOLD, Trent; BELLINGHAM, Jude; WALKER, Kyle; MAGUIRE, Harry; RICE, Declan
Nemzetek Ligája - Magyarország-Anglia Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia magabiztosan várta a Nemzetek Ligáját. Gareth Southgate válogatottja döntőt játszott a tavalyi Európa-bajnokságon, majd simán kijutott a katari világbajnokságra, ahol az esélyesek közé sorolták.

Sőt, az olasz szövetségi kapitány, Roberto Mancini továbbra is ezt teszi, a két válogatott szombat esti, gól nélküli döntetlenje után is.

– Anglia jelenleg Európa egyik legjobb csapata. Talán kicsit kísérleteznek a világbajnokság előtt, de az angolok továbbra is a katari torna esélyesei közé tartoznak – fogalmazott Mancini, legnagyobb fájdalmára a vb-t illetően kívülállóként.

Az angol válogatott a Magyarország elleni vereséggel nyitott a Nemzetek Ligájában, majd Németország és Olaszország ellen is döntetlent játszott.

S ami legjobban zavarja az angolokat: a három meccs során egyetlen gólt szereztek a Háromoroszlánosok, azt is tizenegyesből.

– Jól teljesítettünk ma, helyzeteket dolgoztunk ki, de sajnos nem tudtuk kihasználni őket. Ebben a tekintetben túlságosan Harry Kane-re támaszkodunk, ezen dolgoznunk kell – mondta Gareth Southgate, aki az olaszok ellen csak az utolsó 25 percre küldte be a Tottenham támadóját, de ezúttal sem ő, sem helyettese, Tammy Abraham nem volt eredményes.

Alessandro Del Piero, az olaszok korábbi kiváló támadója szerintem az angol válogatottnak több kockázatot kellene vállalnia. Ezt a kritikát már a tavalyi Európa-bajnokságon is megkapta Southgate, de akkor az eredmények jöttek.

A mostani, csalódást keltő sorozat viszont akár az angol válogatotton belül is feszültséget szíthat. Harry Maguire, akinek az elfogadhatatlan hangvételű kritikákból is kijutott a szezonban, ezúttal saját csapata támadóinak teljesítményét kommentálta.

Meg akarjuk nyerni a csoportunkat, de három meccsen egy gólt lőttünk, ez nagyon kevés. El kell kezdenünk gólokat szerezni.

Hogy a jogos kritika okoz-e feszültséget a csapaton belül, arról legfeljebb találgatni lehet. A gólszerzést mindenesetre legközelebb ismét a magyar válogatott ellen próbálja meg Anglia. A két csapat kedd este, Wolverhamptonban zárja a Nemzetek Ligája nyári szakaszát.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 3. forduló

Magyarország–Németország 1-1 (1-1), gólszerzők: Nagy Zs. (6.), illetve Hofmann (9.)

Anglia–Olaszország 0-0

A csoport állása: 1. Olaszország 5 pont, 2. Magyarország 4, 3. Németország 3, 4. Anglia 2.

Borítókép: Vajon megbomlott az egység? (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.