Újabb biztos arany Miláknak? Caeleb Dressel visszalépett a vb-től

A 14-szeres világbajnok úszó, Caeleb Dressel visszalépett a budapesti vizes vb-től egészségügyi ok miatt. Kedden még csak 100 gyorson nem indult el váratlanul, most az amerikaiak bejelentették, hogy már egyáltalán nem indul a vb-n. Ezzel Milák Kristóf lépett elő a 100 pillangó legnagyobb esélyesének. A szám küzdelmei csütörtökön kezdődnek.

Magyar Nemzet
2022. 06. 22. 18:14
DRESSEL, Caeleb
Vizes vb 2022 - Úszás Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Caelebbel, az edzőivel és az orvosi stábbal való egyeztetést követően az a döntés született, hogy visszalép a budapesti vb-től – jelentette be Lindsay Mintenko, az amerikai úszószövetség ügyvezető igazgatója. – A mi prioritásunk a sportolóink egészsége, és továbbra is megadjuk Caelebnek a gyors felépüléshez szükséges feltételeket.

A hírek szerint Dressel egészségügyi problémája nem koronavírus-fertőzéshez köthető, de ezt a stábjából senkinek sem erősítette meg, avagy cáfolta egyelőre.

Dressel kedden délelőtt a férfi 100 gyors előfutamában még ugyan elindult, és címvédőként a második helyen tovább is jutott az elődöntőbe, de azon este már nem vett részt. Akkor az amerikai úszószövetség azt kommunikálta, hogy a többi versenyszámában való részvételéről később döntenek – a döntés, azaz a vb-től való visszalépés mostanra megszületett.

Ezzel lett a 100 pillangó legnagyobb esélyese. A szám címvédője és világcsúcstartója Dressel, de a magyar klasszis már a tavalyi tokiói olimpián is szorongatta. Akkor az amerikainak a saját rekordját kellett megdöntenie Milák legyőzéséhez. 

Ők ketten annyira kiemelkednek a mezőnyből, hogy Dressel nélkül Milák könnyen újabb aranyéremre számíthat a 200 pillangón aranyat ért újabb világcsúcsa után.

Dressel két aranyérmet szerzett eddig a vb-n, a 4×100-as gyorsúszó váltóval nyert Brooks Curry, Justin Ress és Ryan Held oldalán, valamint 50 gyorson ő volt a legjobb.

Milák kedden, Dressel akkor még bizonytalan távolmaradásáról a következőt mondta:

– Ha van Dressel, ha nincs, én ugyanúgy oda fogok állni, és mindent meg fogok tenni egy aranyért vagy ezüstért vagy, ha nagy szavakkal dobálózunk, egy újabb világcsúcsért. Engem az ő hiánya nem befolyásol, persze örülnék neki, ha ismét házhoz jönne Budapesten a legnagyobb ellenfél.

Borítókép: győzelmet ünnepel a budapesti vizes vb-n (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.