A vb-ezüst sem hitbizomány: egy poszton változik a női csapat

Már csütörtökön megkezdi a felkészülést az augusztus 29-én kezdődő spliti Európa-bajnokságra a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány behívta a hazai rendezésű vb-n tartaléksorba került játékosokat, s egy helyen változtat is a kereten: a kapus Gangl Edina helyett az U18-as Eb-n parádésan teljesített Neszmély Boglárka, illetve az egriek kapusa, Kiss Alexandra kap lehetőséget a bizonyításra.

Magyar Nemzet
2022. 07. 20. 12:20
Bíró Attila
Bíró Attila Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az első két napon azért még óvatosak leszünk, afféle ráhangoló edzéseken vesznek részt a játékosok, hogy aztán a jövő héten, a balatonfűzfői edzőtáborban belecsapjunk a munkába” – mondta Bíró Attila, a hazai rendezésű világbajnokságon ezüstérmet szerzett női válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda-szövetség honlapjának nyilatkozva.

A fűzfői tábor után Szardínián rangos nemzetközi tornát veszt részt a csapat. A viadalt akár mini-Eb-nek is tekinthetjük, hiszen részt vesz rajta több erős európai gárda, így Hollandia, Spanyolország, Görögország és Olaszország. Augusztus közepén pedig a hazánkban edzőtáborozó Ausztrália ellen is vív egy hivatalos mérkőzést a magyar válogatott.

– Motiváló mindannyiunknak, hogy világbajnoki ezüstérmesként kezdjük a felkészülést az Európa-bajnokságra, tudjuk, mit értünk el, az ellenfelek is tudják, ami nem baj. Ugyanakkor most minden nulláról indul, a legfontosabb, hogy ugyanolyan alázattal készüljünk, mint korábban. Ismerem a csapatomat, a játékosokat, azt hiszem, bátran állíthatom, ezzel sem lesz baj – tette hozzá Bíró Attila.

A kapitány egy poszton változtat a 13 fős világbajnoki kereten: a kapus Gangl Edina helyett az U18-as Eb-n parádésan teljesített Neszmély Boglárka, illetve az egriek kapusa, Kiss Alexandra küzdhet meg az Eb-részvételért. 

Együtt készülhet továbbá a többiekkel a két vb-tartalék, Farkas Tamara és Horváth Brigitta, valamint a bő vb-keretben már a csapattal együtt edzett Dömösdi Dalma és Peresztegi-Nagy Kinga.

Az Európa-bajnokságra 15 fős keretet lehet nevezni, tehát négyük közül kettő ott lehet a csapatban.

A magyar női válogatott Eb-kerete

Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC).

Borítókép: Bíró Attila nem tart attól, hogy a lányok elbízzák magukat a vb-ezüst miatt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.