Előbb egy nyúl, majd Sainz vette birtokba a Hungaroringet + videó

Carlos Sainz nyitott az élen a Formula–1-es magyar versenyhétvégén. A spanyol pilóta mögött Max Verstappen és Charles Leclerc végzett a pénteki első szabadedzésen, amely tömött lelátók előtt zajlott. Délután Leclerc volt a legjobb, Lando Norris és Sainz volt a további sorrend.

2022. 07. 29. 15:31
F1 Carlos Sainz Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A betétfutamokra még nem teltek meg a Hungaroring lelátói, de a szervezők várakozásainak megfelelően, mire a főszereplők színre léptek, a nézők száma megsokszorozódott, alig maradt szabad hely az első Formula–1-es szabadedzés idejére. Pedig a korán érkezőknek nem akármilyen látványban volt részük: az F2-es tréning alatt egy nyúl száguldott végig a célegyenesen. A tapsifüles a szabályok figyelembevétele nélkül közlekedett, többször is elhagyta a pályát négy kerékkel, így hiábavaló volt minden igyekezete, a körideje érvénytelen volt, nem sikerült bekerülnie a legjobbak közé. A kockás zászló helyett mindössze a sárgát lengették a tiszteletére:

A királykategória pilótái közül először Sebastian Vettel (Aston Martin) vette birtokba a pályát. Az F1-től az idény végén elköszönő négyszeres világbajnok sokáig az utolsó előtti helyen kullogott, karöltve csapattársával, Lance Stroll-lal, de a tréning végére mindketten előreléptek a középmezőnybe. 

Az élen nem történt meglepetés, ahogy az idény során általában, most is a Ferrarik és a Red Bullok autózták a leggyorsabb köridőket. Az olaszoktól Carlos Sainz és Charles Leclerc, valamint az osztrákoktól felváltva ugrottak az élre, végül Sainz nyerte az edzést, megelőzve Verstappent és Leclerc-t. Lando Norris (McLaren), George Russell (Mercedes), Sergio Pérez (Red Bull), (Mercedes), Daniel Ricciardo (McLaren), Esteban Ocon (Alpine) és a 41. születésnapját pénteken ünneplő Fernando Alonso (Alpine) folytatta a sort.

Az első szabadedzés végeredménye:

Délután is egy Ferrari volt a leggyorsabb, a nap legjobb idejét megfutva Leclerc végzett az élen. A monacói mögött Norris, Sainz, Verstappen, Ricciardo, Alonso, Sebastian Vettel (Aston Martin), Russell, Pérez és Valtteri Bottas (Alfa Romeo) zárt.

A második szabadedzés végeredménye:

További eredmények:

Formula–2, szabadedzés:
1. Jack Doohan (ausztrál, Virtuosi Racing)
2. Ivasza Ajumu (japán, DAMS)
3. David Beckmann (német, Van Amersfoort Racing)

Formula–3, szabadedzés:
1. Jak Crawford (amerikai, PREMA Racing)
2. Zane Maloney (barbadosi, Trident)
3. Arthur Leclerc (monacói, PREMA Racing)

29. Tóth László (Charouz Racing System)

Formula–3, időmérő:
1. Alekszandr Szmoljar (orosz, MP Motorsport)
2. Maloney
3. Oliver Bearman (brit, PREMA Racing)
...
29. Tóth

W Series:
1. Beitske Visser (holland, Sirin Racing)
2. Sarah Moore (brit, Scuderia W)
3. Jamie Chadwick (brit, Jenner Racing)

A hétvége további programja:


Péntek:
18.30: Formula–2, időmérő edzés
19.25: W Series, időmérő edzés 

Szombat:
11.00: Formula–3, sprint
13.00: Formula–1, 3. szabadedzés
14.40: W Series, verseny
16.00: Formula–1, időmérő edzés
18.00: Formula–2, sprint

Vasárnap:
10.05: Formula–3, verseny
11.35: Formula–2, verseny
13.00: Formula–1, versenyzői parádé
15.00: Formula–1, Magyar Nagydíj

Borítókép: Carlos Sainz nyerte az első edzést a Hungaroringen (Fotó: Kurucz Árpád)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.