Budapest hatalmas reklámot kapott a Formula–1-es csapatoktól + videó

Az Országház, a Lánchíd, a Bazilika és a Hősök tere vezeti a Formula–1-es csapatok budapesti látványossági „ranglistáját” – legalábbis a hét végi Magyar Nagydíj alkalmából a fővárosunkba látogató csapatok Twitteren megjelentetett fotói és videói alapján. A Híradó.hu összeállítása.

Magyar Nemzet
Forrás: Hirado.hu2022. 07. 29. 7:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Fernando Alonso immár minden évben kedveskedve egy „nagy gokartpályának” nevezi a Hungaroringet a csapatuk Magyar Nagydíjat beharangozó sajtóközleményében. Ezzel is utalnak arra, hogy az 1986-ban épült magyar F1-es pálya az évek során a versenyzők egyik kedvencévé, igazi klasszikussá vált. 

Nagy előrelépés ez a húsz évvel ezelőtti felfogáshoz képest, amikor gyakran „Mikiegér-pályának” csúfolták a kanyargós, keskeny és gyakran poros Hungaroringet, amelyen az előzés szinte lehetetlen volt.

A Formula–1-es pilóták többsége (de nem mindenki: Sebastian Vettel például évek óta a saját lakóbuszával érkezik, és abban száll meg Mogyoród környékén), illetve a csapattagok ilyenkor Budapest hoteljeiben és kisebb szálláshelyein töltik a hosszú hétvégét.

A csapatok és a versenyzők mindig leszögezik, hogy szívesen jönnek hozzánk. S nem telik el év anélkül, hogy a közösségi média felületein ne tárnák ország-világ elé Budapest látványosságait.

A legtöbbet fotózott budapesti épületek rangsorát az Országház, a Lánchíd és a Bazilika vezeti, de a Hősök tere, a belvárosi éttermek és a táncos szórakozóhelyek is előkelő helyen állnak az F1-es csapatok toplistáján.

A Williams csapata külön videóval is készült a hétvégére, amelyben a Magyar Nagydíj közös megnézésére invitálja a csapat legvérmesebb rajongóit Grove-ban, az istálló angliai székhelyén.

A tavalyi „őrült” Magyar Nagydíjat a francia Esteban Ocon jóvoltából megnyerő Alpine már inkább a pályán töltött szép napokra emlékezve érkezett Budapestre:

Borítókép: A tavalyi Magyar Nagydíjat meglepetésre Esteban Ocon nyerte (Forrás: Twitter/BWT Alpine F1 Team)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.