Ezt érdemes tudniuk a Hungaroringre kilátogatóknak

Csak pénteken kezdődik meg a száguldozás a Hungaroringen, de Sebastian Vettel már csütörtökön megrengette a Formula–1 világát, négyszeres világbajnoka ugyanis bejelentette, az idény végén visszavonul. A német versenyző utolsó Magyar Nagydíját a helyszínen rekordszámú néző tekintheti meg, az alábbiakban összegyűjtöttük a kilátogatók számára legfontosabb információkat.

Magyar Nemzet
2022. 07. 29. 6:30
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel csütörtökön bejelentette, hogy az idény végén visszavonul, a német rajongói tehát a hétvégén utolsó alkalommal láthatják Mogyoródon körözni minden idők legfiatalabb világbajnokát, a kétszeres hungaroringi futamgyőztest. A későn ébredőknek viszont már nem jut jegy az autósport magyar szentélyébe, mert mint azt a szervezők már korábban bejelentették, vasárnapra már áprilisban elfogytak a belépők – körülbelül százezer szurkolót várnak –, pénteken és szombaton pedig 80-90 százalékos lesz a telítettség.

A kilátogatóknak azt javasolják, hogy az autó helyett a tömegközlekedést válasszák, és három-négy órával a kiválasztott program kezdete előtt induljanak el otthonról. Az Örs vezér teréről induló H8-as HÉV-vel, majd a kerepesi megállótól ingyenes helyszíni buszokkal lehet a legkönnyebben megközelíteni a Hungaroring 3-as kapuját. Az autósokat érintő változásokról ITT lehet tájékozódni.

További fontos információ, hogy a nézőknek mindennap háromszendvicsnyi étel, illetve fél liter víz bevitele engedélyezett, kizárólag műanyag flakonban.

A koronavírus-járvány kitörése óta első alkalommal csütörtökön a rajongói bokszutca-látogatást is megtartották, a száguldozás viszont csak pénteken, betétfutamokkal veszi kezdetét. A női versenyzőket felvonultató W Series mellett a Formula–2 és Formula–3 pilótái is bemutatkoznak, utóbbi kategóriában magyar versenyzőnek is szurkolhatunk Tóth László személyében. 

A hétvége fő attrakcióját, a Formula–1-es Magyar Nagydíjat vasárnap 15 órától rendezik. Ez lesz a 37. futam hazánkban, ami mérföldkő, ugyanis vasárnaptól fogva elmondható lesz, hogy több olyan idény zajlott le a száguldó cirkuszban, amikor rendeztek Magyar Nagydíjat, mint amikor nem. Az 1986 óta tartó sorozat egyhamar nem szakad meg, legalább 2027-ig a mogyoródi pálya is állomáshelye lesz az F1-nek, és mint azt a Hungaroringet vezető Gyulay Zsolt a Nemzeti Sportnak elárulta, a háttérben folynak a tárgyalások 2032-ig való szerződéshosszabbításról.

A teljes program

Péntek: 
9.30: Formula–3, szabadedzés
10.40: Formula–2, szabadedzés
11.50: W Series, szabadedzés
14.00: Formula–1, 1. szabadedzés
15.30: Formula–3, időmérő
17.00: Formula–1, 2. szabadedzés
18.30: Formula–2, időmérő edzés
19.25: W Series, időmérő edzés

Szombat: 
11.00: Formula–3, sprint
13.00: Formula–1, 3. szabadedzés
14.40: W Series, verseny
16.00: Formula–1, időmérő edzés
18.00: Formula–2, sprint

Vasárnap:
10.05: Formula–3, verseny
11.35: Formula–2, verseny
13.00: Formula–1, versenyzői parádé
15.00: Formula–1, Magyar Nagydíj

Borítókép: A Ferrari kerékcseréje (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.