Nem, nem és nem – illetve Xavi adna még egy esélyt Messinek

A csapat amerikai túrája alkalmából terjeselmes interjút adott Joan Laporta, a Barcelona elnöke a CBS Sportsnak. Ebben cáfolja, hogy el akarnák küldeni a klubtól Frenkie de Jongot. A lap a vezetőedzőt, Xavit is idézi, aki adna még egy esélyt Lionel Messinek a Barcánál.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2022. 07. 30. 12:02
MESSI, Lionel
Cuiab, 2021. jnius 29. A 138-adszor vlogatott argentin Lionel Messi a Copa America dl-amerikai labdarg-bajnoksg csoportkrben jtszott Argentna-Bolvia mrkzsen a brazliai Cuiabban 2021. jnius 28-n. MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira Fotó: Sebastiao Moreira
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A pletykákkal ellentétben mi sohasem ajánlottuk fel Frenkie de Jongot a Chelsea-nek – nem, nem és nem. Volt egy remek vacsoránk a klub új tulajdonosával, ahol a futballról beszélgettünk, ennyi. Todd Boehly különleges ember, jó a kapcsolatunk. A labdarúgásban persze sosem tudhatod, hogy mi fog történni, egy esetleges átigazolás sok mindenen múlik, de annyit mondhatok,

mindent megteszünk annak érdekében, hogy De Jong nálunk maradjon. Jelenleg jó esély is mutatkozik erre…

Mi történik, ha nem egyezik bele a fizetéscsökkentésébe? Semmi, szerződése van. Ha így lesz, tiszteletben kell tartanunk a döntését – mondta Laporta.

Az elnök a klub legutóbbi szerzeményéről, a Sevillától 50 millió euróért átigazolt Jules Koundéról és a további lehetséges érkezőkről is beszélt:

– Koundé a Barcát választotta a Chelsea helyett, ugyanis tetszett neki a projekt, amit Xavival együtt felvázoltunk neki. Ebben a tekintetben előnyben voltunk a londoniakkal szemben, ő pedig eszerint hozta meg döntését. Ami César Azpilicuetát és Marcos Alonsót illeti, jelenleg szerződésük van a Chelsea-vel, és mi tiszteletben tartjuk ezt. Mind a ketten elképesztően jó játékosok, az utóbbi években megmutatták a bennük rejlő kvalitást, de többet nem szeretnék mondani.

A katalánok elnöke arra a pletykára is reagált, miszerint a Manchester City portugál középpályását, Bernardo Silvát is kinézte magának a Barca.

– Fantasztikus játékos, de tiszteletben kell tartanunk, hogy szerződése van a Manchester Citynél – mondta róla az elnök. 

Laporta egyik korábbi interjújában arról is beszélt, hogy reméli, egyszer még visszatérhet a klubhoz. Erre Xavi később úgy reagált, hogy az argentin klasszisnak szerződése van, így lehetetlen összehozni a transzfert, most azonban újra szót ejtett a témáról.

– Szeretném azt hinni, hogy Messi Barca-pályafutása még nem ért véget. Azt gondolom, megérdemel egy második fejezetet a klubnál.

Ha az a kérdés, szeretném-e, hogy még játékosként visszatérjen, akkor a válasz egyértelműen igen

– adott határozott választ az egykori csapattárs.

Borítókép: És vajon mi jár Messi fejében? (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.