Több klasszis sem került be az új pólókapitány Eb-keretébe

Kihirdette első, 19 fős keretét a férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitányi posztján Märcz Tamást váltó Varga Zsolt, aki Varga Dénest, Vámos Mártont, Hárai Balázst és Mezei Tamást sem hívta meg a vb-7. csapatból.

Forrás: NSO2022. 07. 22. 13:55
VARGA Dénes
Budapest, 2022. június 29. Varga Dénes a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntõjében játszott Magyarország - Olaszország mérkõzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott a címvédõ Olaszországtól. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

július 25-én tartja első edzését, majd a budapesti napok után egy horvátországi, sibeniki edzőtábor vár a 19 fős keretre. Az augusztus 27. és szeptember 10. között rendezendő spliti kontinensviadalra pedig a BENU-kupán készül fel a válogatott Franciaország, Hollandia és Japán ellen.

Varga Zsolt kihasználta a kereten kívüli meghívott lehetőségét, s meghívta a KSI 18 esztendős tehetségét, Nagy Ákost, ugyanakkor a válogatott csapatkapitánya, pihenőt kapott, pedig szemműtét után regenerálódik. Mellettük a budapesti világbajnokságon a 7. helyen végző csapatból még Hárai Balázs és Mezei Tamás nem szerepel a jelenlegi keretben.

– Ezzel a 19 játékossal kezdődik meg a munka, amelynek kellően hatékonynak kell lennie, hiszen valóban nincs sok időnk – fogalmazott Varga Zsolt, aki két, a névsorban nem található játékosra külön kitért a Magyar Vízilabda-szövetség honlapjának nyilatkozva. – Az elmúlt időszak válogatott csapatkapitányának, Varga Dénesnek a kvalitásait senkinek sem kell ecsetelni, ugyanakkor úgy ítélem meg, hogy neki most pihenésre, regenerálódásra van szüksége. Az év elején átesett egy műtéten, amely után hamar edzésbe állt, klubjában és a válogatottban is rengeteget játszott, nem véletlenül, hiszen a klasszisa vitathatatlan. Bízom benne, ki tudja magát pihenni, és a következő időszakban újult erővel veti bele magát a munkába. A válogatottban is alapembernek számító Vámos Márton pedig szemműtét után regenerálódik, ezért nem tudja velünk megkezdeni a felkészülést – mondta a nemrég kinevezett szövetségi kapitány, Varga Zsolt

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), (FTC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Borítókép: Varga Dénes pihenőt kapott az új kapitánytól (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.