Újabb érkező a Barcánál, De Jonggal viszont csúnyán elbántak

Folytatódik a játékosmozgás a Barcelona futballcsapatának háza táján. A katalán klub szerdán Raphinha szerződtetését jelentette be, illetve az is kiderült, Ousmane Dembélé marad a gránátvörös-kékeknél.

Magyar Nemzet
2022. 07. 13. 14:41
Leeds United's Brazilian midfielder Raphinha Dias Belloli celebrates after scoring the opening goal from the penalty spot during the English Premier League football match between Brentford and Leeds United at Brentford Community Stadium in London on May 22, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be us Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán Andreas Christensen (Chelsea) és az elefántcsontparti Franck Kessié (AC Milan) megszerzése után folytatta a „nagybevásárlást” a Barcelona, szerdán a brazil Raphinha érkezését jelentette be a csapat. A 25 éves futballistát az Arsenal és a Chelsea is csábította, de Raphinha inkább gyerekkori álma megvalósítása mellett döntött, amikor a Barcát választotta. A brazil szélsőnek még át kell esnie a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd 58 millió euró fejében válthat klubot, amely bónuszokkal tovább emelkedhet. A hírek szerint 2027 nyaráig kötelezi el magát a katalán együtteshez.

Raphinha korábban a portugál Sportingnál és a francia Stade Rennais-nél is megfordult, az elmúlt két idényt pedig az angol Leedsnél töltötte (itt 67 tétmérkőzésen 17 gól és 12 gólpassz a mérlege), a brazil válogatottban eddig kilencszer lépett pályára.

 

Pont került az Ousmane Dembélé jövőjével kapcsolatos kérdésekre is. Az előző idény elején még valószínűsíthető volt, hogy a francia szélső távozik a Barcelonától, de szerdán Joan Laporta klubelnök bejelentette, Dembélének sikerült megegyeznie a katalánokkal a folytatásról, 2024 nyaráig marad.

Távozók is akadnak a gránátvörös-kékeknél. A Mundo Deportivo arról számolt be, hogy a Barcelona és a Manchester United képviselői közötti második találkozón megegyeztek Frenkie de Jong eladásáról, nagyjából 65 millió euró lehet a holland középpályás vételára. 

A katalánok nem túl stílusosan tálalták De Jongnak az átigazolás hírét: a 25 éves játékos állítólag nem tudott a tárgyalásokról, és a Barca vezetőedzője, Xavi hétfőn telefonon közölte vele, hogy a háta mögött milyen döntés született.

Lewandowski ügye a levegőben lóg

Lehetséges, hogy nem Raphinha lesz a Barcelona utolsó nyári igazolása, hiszen megszerzéséről sem tettek még le. A Bayern Münchentől elvágyódó lengyel nem lázad, szerdán átesett a német klub idény eleji orvosi vizsgálatán, illetve részt vett a csapat edzésén – amit korábban szeretett volna elkerülni.

Lewandowski ugyanakkor reméli, hogy hamarosan megegyezés születik a felek között. Münchenben ötvenmillió eurót várnak a gólvágójukért cserébe, amit a Barcelonánál sokallnak, de a bajorok nem nyitottak az alkudozásra, már csak a katalán klub bizonytalan pénzügyi helyzete miatt sem.

 

Borítókép: Raphinha a Leeds mezében (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.