Újabb klub mondott nemet Cristiano Ronaldóra

Az angol élvonalban szereplő Manchester Unitedtől elvágyódó Cristiano Ronaldónak egyelőre nem sikerült megtalálnia új klubját.

Magyar Nemzet
2022. 07. 13. 13:11
Portugal's forward Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA Nations League, league A group 2 football match between Portugal and Czech Republic at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on June 9, 2022. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a hírek szerint gőzerővel keresi új állomáshelyét, mivel jelenlegi csapata, a Manchester United nem kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája következő kiírásába, illetve a portugál világsztár elégedetlen munkaadója ténykedésével az átigazolási piacon is – a nyárnak nagy tervekkel nekivágó angol klub a kölcsönből visszatért futballisták mellett egyelőre csak Tyrell Malaciát vásárolta meg a Feyenoordtól.

A 37 éves játékos nem kezdte meg az idény eleji felkészülést a csapattársaival, családi okokra hivatkozva nem utazott el a Vörös Ördögök thaiföldi túrájára sem. Az MU új vezetőedzője, Erik ten Hag hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, a klub szeretné megtartani Ronaldót, akinek még egy éve van hátra a szerződéséből.

– Terveink szerint Cristiano Ronaldo velünk lesz ebben az idényben. Alig várom, hogy vele dolgozhassak. Olvastam róla, hogy távozni akar. De erről én csak annyit tudok mondani, hogy Cristiano nem eladó, vele akarunk sikereket elérni a jövőben. Volt egy jó beszélgetésem vele, de hogy ott mi hangzott el, az csak ránk tartozik – titokzatoskodott a holland menedzser a Liverpool elleni barátságos mérkőzés előtt, amit csapata 4-0-ra nyert meg.

A United tehát nem szeretne túladni a támadón, a portugált viszont ez aligha hatja meg, ugyanis az ESPN információi szerint az ügynöke, Jorge Mendes felajánlotta Ronaldót a Paris Saint-Germainnek. Az más kérdés, hogy a francia címvédő nem élt a kínálkozó lehetőséggel.

Mendes jó kapcsolatot ápol a fővárosiak sportigazgatójával, Luis Camposszal és Nasszer Al-Khelaifi klubelnökkel is: előbbivel több évig dolgozott együtt, utóbbival pedig átigazolási ügyeket intézett, például a párizsiak legutóbbi igazolásának, a Portóból érkezett Vitinhának a klubváltásában is közreműködött.

Hiába mindez, a PSG jelen pillanatban nem vevő Ronaldóra. Egyrészt az ötszörös aranylabdás érkezésével túl magasra rúgnának a játékosfizetések költségei, másrészt korántsem biztos, hogy az idősödő csatárnak helye lenne a kezdőcsapatban, tekintve, hogy és alkotja a jelenlegi támadótriót.

A Paris Saint-Germain nem az első klub, amely ezen a nyáron nemet mondott Cristiano Ronaldóra. Korábban a Bayern München sem élt az eséllyel, hogy megszerezze a gólzsákot, ahogy a Chelsea vezetőedzője, Thomas Tuchel sem ragaszkodna a labdarúgó megvásárlásához. Annak ellenére sem, hogy a londoniak új tulajdonosa, Todd Boehly találkozott Mendesszel, és Ronaldo jövőjéről tárgyaltak.

Borítókép: Cristiano Ronaldo a portugál válogatott mezében (Fotó: AFP/Patricia de Melo Moreira)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.