A United riválisa ragaszkodik Ronaldo szerződtetéséhez

A spanyol Marca értesülései szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea mindent megtesz annak érdekében, hogy megszerezze Cristiano Ronaldót a rivális Manchester Unitedtől.

Magyar Nemzet
2022. 07. 07. 17:28
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (L) shoots past Chelsea's Brazilian defender Thiago Silva (R) to score their first goal during the English Premier League football match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 28, 2022. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 i Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta kiderült, hogy a Manchester United nem lesz ott a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján, többször is felmerült, hogy a csapat sztárja, távozhat a Vörös Ördögöktől, mivel a portugál támadó megítélése szerint az Európa-liga nem az ő terepe.

A hírek ezután arról szóltak, hogy a 37 éves támadó átigazolási kérelmet nyújtott be, és ezután rengeteg klubbal boronálták össze Ronaldót, nevezetesen a Real Madriddal, a Bayern Münchennel, az Atlético Madriddal, illetve a Sportinggal. A leglelkesebb kérő azonban egy ötödik klub, amely nem más, mint a MU egyik nagy riválisa, a Chelsea. A londoni Kékek képesek megadni a portugál futballistának mindent, amire vágyik, beleértve a Bajnokok Ligája-indulást.

A Chelsea új tulajdonosa, Todd Boehly azt szeretné, ha az első igazolása a legnagyobb nevek közül kerülne ki, Cristiano Ronaldo pedig e célnak éppen megfelelne. Ráadásul az angoloknak szüksége lenne egy új csatárra is, miután Romelu Lukaku visszatért az Interhez. Az amerikai üzletember többek között Matthijs de Ligttal (Juventus), Raphinhával (Leeds) és Raheem Sterlinggel (Manchester City) is szemez, de a fő célpont Ronaldo. Az üzlet nyélbe ütését nehezíti, hogy a United ragaszkodik a játékosához, amennyiben mégis elengedné, a manchesteriek nem szeretnék, ha egy közvetlen konkurensnél kötne ki.

Sajtóértesülések szerint a veterán futballista családi okokra hivatkozva nem tért vissza a Vörös Ördögökhöz a felkészülési időszak kezdetére, eddig három edzésnapot hagyott ki. Mindenképpen el akar köszönni a klubjától, ennek érdekében még fizetéscsökkentésbe is belemenne. Ronaldo tavaly nyáron is hasonló helyzetben volt, amikor a Juventustól vágyódott el. Végül csak a szezon kezdete után távozott Torinóból, néhány mérkőzést lejátszott a Zebrák mezében, mielőtt „hazatért” volna a Unitedhez.

 

Borítókép: Cristiano Ronaldo (balra) és jövőre csapattársak lehetnek a Chelsea-nél (Fotó: AFP/Lindsey Parnaby)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.