Ötvenkét csapat közül kerülne a Fradi a legjobb négybe

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója adott helyzetelemzést a csapatról, a labdarúgás európai tendenciáiról a kazah Tobol elleni mai visszavágó (20.00, tv: M4 Sport) előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: Sportrádió2022. 07. 13. 11:34
Hajnal Tamás Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden meccs előtt van bennünk egy egészséges mérkőzésláz, és amikor ekkora a tét, akkor az izgalmi fok is mindig magasabb. Minden részletre figyelünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk, de ha elkezdődik a meccs, és a pályán kívül vagy, arra már nincs ráhatásunk, a játékosok kezében van a sorsunk, de bízunk benne, hogy közösen elérjük majd a célunkat – mondta a Sportrádió Hazafutás című műsorában Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója.

A sportvezető felelevenítette, hogy a múlt heti első mérkőzés előtt a Fradinak milyen nehézségekkel kellett megküzdenie: – Nagyon nehéz júliusban csúcsformába kerülni, amikor a felkészülés végén vagyunk. Tétmeccs nélkül a szezon legfontosabb meccse vár ránk, ez az elmúlt években is óriási kihívás volt, de ez van, el kell fogadni. A maximumot kell hoznunk, és megoldani a feladatot. Ami azonban még az utazásnál is nehezebb volt, hogy a kazah meccs előtti két napra megvolt az előre meghatározott ritmusunk, a csapat programja, ezt követően

hétfő hajnalban szóltak a légitársaságtól, hogy korábban kell kimennünk a repülőtérre. Ez azt eredményezte, hogy a hétfői, budapesti edzést lemondtuk, végül az indulásunk nem is változott, de sok mindent borított a programváltozás. Ez is nagy befolyással volt arra, hogy a frissesség, a csapat élessége nem volt az igazi.

Egy négyhetes felkészülés végén egyetlen csapat sincs topformában, ehhez kellenek a meccsek, a tétmeccsek.

Hajnal Tamás azt taglalta, mennyire nehéz dolga van a mindenkori magyar bajnoknak a nemzetközi porondon. Az előrelépés érdekében arra lenne szükség, hogy több csapat is sikeresen szerepeljen az európai kupaküzdelmekben, Magyarország besorolása így javulhatna az európai szövetségnél, az UEFA-nál, s akkor az NB I győztesének nem kellene már a BL-selejtező első fordulójában pályára lépnie.

– A Fradi mint márka nagyot nőtt az elmúlt években, a játékosok esetében is vonzóbb név lett a Ferencváros, de még mindig van olyan megközelítés során, hogy valaki nem az első vagy a második lehetőségként tekint ránk. Ennek ellenére óriásit nőtt az elismertségünk. Ez az a szint, ahol, mondjuk, van a Dinamo Zagreb, a Crvena zvezda, a Slavia Praha vagy a Ludogorec, ezt a pozíciót elérni és tartani is óriási lépés.

A sportigazgató is azt hangoztatja, a Bajnokok Ligája az elsődleges cél, de nemhogy az Európa-ligát, a harmadik számú kontinentális sorozatot, az Európa-konferencialigát sem szabad lebecsülni.

– Amikor nekivágunk, akkor az a vágyunk, hogy az 52 induló csapatból benne legyünk abban a négyben, amely a selejtezőkből jut el a BL-csoportkörbe

– érzékeltette a feladat nehézségét, majd hozzátette: – Ennek kicsi az esélye, ezt mindenki tudja. Sportolókként, ha elindulunk, akkor a legmagasabb célokért szeretnénk küzdeni, szeretnénk a BL-ben indulni, ami presztízsben, szakmailag és anyagilag is vonzóbb, de tudni kell értékelni minden európai csoportkört, mert szakmailag és presztízs szempontjából mindháromnak megvan az értékrendje. Az AS Roma esete is mutatja, hogy a konferencialigát is mindenki komolyan vette, főleg tavasszal. Ott lehet több esélyünk koefficienspontokat szerezni. Valamelyik csoportkör elérése nagyon fontos lenne.

Borítókép: Hajnal Tamás szerint nem csak a Fradin múlik a fejlődés (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.