Dibusz nem gondol a tizenegyespárbajra a hazai BL-selejtező előtt

A Ferencváros csapatkapitánya, Dibusz Dénes elismerte, hogy nem volt csúcsformában csapata a kazah Tobol elleni BL-selejtezős párharc odavágóján. A kapus szerint egyértelművé kell tennie a Fradinak a visszavágó elején, hogy melyik a jobb együttes. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző kijelentette, nem az időeltolódáshoz való alkalmazkodás dönti el a párharcot, hanem az, hogy a két csapat közül melyik a jobb.

Magyar Nemzet
2022. 07. 12. 14:18
null
20220712 Ferencváros labdarúgás edzés Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A május elején lejátszott bajnoki meccs óta nem vette birtokba a Groupama Arénát a Ferencváros labdarúgócsapata. már alig várja a pillanatot, hogy holnap a Tobol ellen rengeteg néző szurkolása közepette megint kifusson a csapata a pályára. –A hazai pálya mindig nagy előnyt jelent, főleg akkor, ha olyan szép számban látogatnak ki a szurkolók, mint ahogy a hírek szerint az holnap megvalósul. Bejártuk a pályát tegnap, az új gyepszőnyeget még meg kell szoknunk. Az új játékosainkon láttam, hogy nekik is tetszett a stadionunk. Bízom benne, hogy szép estét fogunk szerezni magunknak és a szurkolóknak is a Tobol elleni visszavágón – mondta az FTC csapatkapitánya a Tobol elleni BL-párgarc előtti hivatalos sajtótájékoztatón. 

Dibusz elismerte, nem a legjobban sikerült a 0-0-ra végződött odavágó. – Biztos, hogy az ellenfelünk tovább szeretne jutni, az első mérkőzésen jól teljesített, végig meccsben volt velünk, kiélezett, nyílt találkozóra késztetett bennünket. Nekünk az a feladatunk a visszavágón, hogy egy másodpercig se forduljon meg a Tobol játékosaiban, hogy a Groupama Arénában továbbjuthatnak.
Már az első pillanatban domináns futballal kell előrukkolnunk. Sajnos ez az első mérkőzésen nem sikerült. A holnapi meccs teljesen más lesz, hazai pályán, a szurkolók által támogatva be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.
A kapus kérdésre válaszolva elmondta, hogy sem ő, sem pedig a csapata nem gondol a tizenegyesrúgásokra a visszavágó előtt. – Elégedettek és boldogok sem lennénk, ha büntetőpárbajba torkollna a visszavágó. Mi nem készülünk túlórára és büntetőrúgásra. Bár ha úgy alakul, hogy esetleg négy párharcot kell így megnyernünk, ahhoz, hogy bejussunk a BL-csoportkörbe, akkor legyen. De nem ebben gondolkodunk, hanem abban, hogy a rendes játékidőben egyértelműsítjük, hogy a miénk a jobb csapat – fogalmazott a tapasztalt hálóőr.

ma a támadást gyakoroltatta a csapatával:

Fotó: Török Attila

Sztanyiszlav Csecseszov vezetőedző szerint nem az a fontos, hogy látszanak-e már a Ferencvároson az ő ismertetőjegyei, ezeket már egyébként is felvillantotta a csapat az előző szezon hajrájában, hanem az eredmény, a továbbjutás a fontos. Majd az orosz szakember rátért az első meccs gyorselemzésére. – A szezon kezdete sosem könnyű, az eredményhez és a kazahsztáni mutatott játékhoz hozzájárult a hosszú utunk és a négyórás időeltolódás is. De azt sem szabad elfelejtenünk, hogy egy bajnokkal, a kazah bajnokkal játszottunk. Nem futballoztunk rosszul, a 0-0 után remélem, hogy holnap sikerül javítanunk. Tegnap a védekezésre, ma a támadásra fókuszáltunk az edzésen, átbeszéltük a remélhetőleg győztes taktikát. Szeretnénk meccsről meccsre javulni – mondta a szakember. 
Arra a kérdésre, hogy a négyórás időeltolódásnak köszönhetően a Tobol játékosai kazah idő szerint éjfélkor lépnek pályára, hatással lehet-e az esélyekre, illetve a mérkőzés alakulására, Csercseszov így válaszolt. – Erre nem tudok mit mondani, az viszont egyértelmű, hogy az időeltolódás ránk is hatással volt, ezzel nekünk is meg kellett küzdenünk. Minden a pályán fog eldőlni, a jobb csapat jut majd tovább – mondta sejtelmesen a Ferencváros vezetőedzője.

Az FTC–Tobol BL-selejtező mérkőzés szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót.

Borítókép: Dibusz Dénes már várja, hogy saját közönsége előtt lépjen pályára a csapata (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.