Nem a hűtlenségére, hanem a képességeire emlékeznek

Tomori Zsuzsanna hét év után tért vissza az FTC-hez. A zöld-fehérek nem hánytorgatják fel a múltat, hogy a kiváló átlövő anno a Győr kedvéért elhagyta őket, azt sem, hogy tavaly év végén furcsa indokkal mondta le a világbajnoki szereplést a fradistákra épülő válogatottban, azt tartják szem előtt, hogy a 35 éves kézilabdázó segítségükre lehet a céljaik elérésében. A Ferencváros végre a Bajnokok Ligájában is szeretne nagyot alkotni.

Magyar Nemzet
2022. 07. 13. 9:33
Tomori Zsuzsanna Fotó: MICHELLER SZILVIA Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Milyen volt hétfőn újra a Népligetben kezdeni a felkészülést?
– Remek! Nagyon vártam már, hogy elkezdjük a munkát, találkozzam a lányokkal, tényleg öröm volt belépni a Fradi csarnokába – válaszolta Tomori Zsuzsanna a Nemzeti Sportnak a vele készített interjúban.

– Előtörtek az emlékek?
– Az biztos, hogy nem tévedtem el az Elek Gyula Arénában… A régi csapatból még itt van Szucsánszki Zita és Zácsik Szandra is, de természetesen szinte mindenkit ismerek a keretből. És persze sokan dolgoznak a csapat körül is a régiek közül, vagyis nem idegen a közeg.

– Június elején még a norvég Vipers Kristiansanddal nyerte meg Budapesten a Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Akkor még azt mondta, szívesen folytatná a Vipersnél is, aztán néhány nap múlva bejelentette, hogy a Ferencvároshoz igazol. 

– Igen, tárgyaltam a norvégokkal a további lehetőségekről, de az lényegében már a final four hétvégéje előtt eldőlt, hogy nem maradok. Azonban nem szerettem volna, hogy bármi megzavarjon a négyes döntőben, aztán utána felpörögtek az események, és nagyon boldog voltam, amikor szólt Szörnyi Attila, a menedzserem, hogy a Fradi ajánlata befutott, így nem kellett sokat gondolkodnom.

Még ma is vezéregyéniség

– A Bajnokok Ligája négyes döntőjében is szembetűnő volt, hogy Zsuzsi milyen szintet képvisel, az aranyérmes csapat vezére volt védekezésben, illetve a döntő hajrájában fontos gólokat is szerzett. Az idény során szinte végig ugyanezen a színvonalon teljesített, és bízom benne, hogy a Fradival is odaér Európa legjobb négy csapata közé. Hiszem, hogy rengeteget jelenthet a csapatunknak a céljaink eléréséhez, vele elöl és hátul is jelentősen nőtt a variációs lehetőségek száma – Görög Zsolt, a szakosztály ügyvezető igazgatója így indokolta Tomori szerződtetését a Fradi.hunak.

Az FTC kerete a 2022–23-as idényre

Kapusok: Bíró Blanka, Janurik Kinga, Sass Kincső
Jobbszélsők: Kovács Anett, Angela Malestein (holland)
Jobbátlövők:  Klujber Katrin, Alicia Stolle (német), Tomori Zsuzsanna
Irányítók: Kovacsics Anikó, Kukely Anna, Andrea Lekics (szerb), Szucsánszki Zita
Beállók: Dragana Cvijics (szerb), Béatrice Edwige (francia), Kisfaludy Anett
Balátlövők: Emily Bölk (német), Kármán Luca, Szöllősi-Zácsik Szandra
Balszélsők: Buzsáki Bodza, Hársfalvi Júlia, Márton Gréta

A teljes interjú a Nemzeti Sportban olvasható.

Borítókép: Újra a Fradiban (Fotó: Micheller Szilvia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.