A sikeres lecsapás után megszólalt a lelkiismerete

A korábbi világelső Andy Murray legyőzte a US Open huszonnegyedik kiemeltjét, Francisco Cerúndolót az év utolsó Grand Slam-tornájának első fordulójában. Az argentin játékos ugyan kikapott, de sportszerűségből jelesre vizsgázott.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 11:37
Andy Murray US Open
Andy Murray US Open tenisz 2022 Fotó: Getty Images/Julian Finney
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Murray 2012-ben a US Openen aratta karrierje első Grand Slam-sikerét, amelyet későbbi két wimbledoni trófea követett. A skót teniszező a 2016-os évet az ATP-világranglista élén zárta, az utóbbi években, csípőműtétjei után viszont már nem soroljuk az esélyesek közé semmilyen nagy tornán.

A skót játékos azonban továbbra is hisz benne, hogy visszatérhet a csúcsra, s az idei US Opent kisebb meglepetésgyőzelemmel kezdte. Az első fordulóban a huszonnegyedik kiemelt Francisco Cerúndolót búcsúztatta, három játszmában.

Az első szett hajrájában különös jelenet játszódott le: Murray rövid labdája kétszer lepattant, ami a labdamenet végét jelentette volna, a székbíró azonban úgy látta, hogy Cerúndolo időben odaért. Az argentin hamarosan lecsapással befejezte a pontot, és kicsit még meg is ünnepelte.

 

Murray-t nem kell félteni, azonnal elkezdett vitatkozni a székbíróval, ám ez nem vezetett volna eredményre. Cerúndolónak viszont idejében felébredt a lelkiismerete, és jelezte, hogy a pont Murray-é. Sportszerű cselekedet, láttunk már sok példát az ellenkezőjére a teniszpályán.

Különösen figyelemre méltó, hogy az argentin nehéz helyzetbe hozta magát, hiszen 15–15 helyett 0–30 állt az eredményjelzőn, miközben a játszmában maradásért adogatott.

Borítókép: Andy Murray bejutott a második fordulóba (Fotó: Getty Images/Julian Finney)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.