Kyrgios ismét balhézott, Murray régóta várt sikert ért el

Andy Murray legyőzte Nick Kyrgiost, így bejutott a stuttgarti ATP 250-es, füves pályás tenisztorna döntőjébe. Az ausztrál szokásához híven ezúttal sem viselte jól a vereséget.

2022. 06. 12. 11:02
Andy Murray Stuttgart tenisz
Andy Murray Stuttgart tenisz 2022 Fotó: BOSS Open/Paul Zimmer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Murray 2016-ban volt karrierje csúcsán. Másodszor is megnyerte a wimbledoni tenisztornát, valamint az olimpiai teniszversenyt is, és a világranglista élén zárta az esztendőt.

2004 óta ő az egyetlen, aki a Nagy Hármas – Novak Djokovics – mellett év végi világelső volt.

A skót teniszező azonban azóta rengeteg sérüléssel bajlódott, ma már implantátummal a csípőjében játszik. Murray azonban továbbra is hisz benne, hogy felveheti a versenyt a legjobbakkal, és a héten Stuttgartban ezt bizonyítja is.

A negyeddöntőben az első kiemelt Sztefanosz Cicipaszt győzte le, majd a szombati elődöntőben a füves pályát kifejezetten kedvelő Nick Kyrgiost is.

Sőt, Murray szettveszteség nélkül jutott el a fináléba, amely az első füves pályás döntője lesz a 2016-os wimbledoni siker óta.

Kyrgios – aki az előző fordulóban a megsérült Fucsovics Mártont búcsúztatta – ezúttal is hozta a formáját, volt látványos, láb közötti ütése, viszont dühkitörése is. Az első szettet szoros csatában, 7-5-ös tie breakben veszítette el, utána viszont addig balhézott, amíg a második játszmában egy teljes gémet ajándékozott Murray-nek a felhalmozódott büntetési tételek miatt.

A tie breakben kiegyensúlyozottabb voltam, fogadóként labdameneteket tudtam kialakítani. Ilyen gyors borításon a szettek gyakorta egy-két ponton múlnak, ezekben most én játszottam jobbanmutatott rá a győzelem kulcsára Murray, elvégre ez a meccs az első játszmában eldőlt. – A második szettre Nick frusztrálttá vált, akkor már nem nehezítette meg a dolgomat. Mind tudjuk, hogy a képességei megvannak arra, hogy a világ egyik legjobbja legyen, de az egyéni sportban sokszor az önmagunkkal szembeni küzdelem a legnehezebb.

Murray ellenfele a döntőben Matteo Berrettini lesz. Az olasz játékos tavaly wimbledoni döntőt vívott, így neki sem jön jól, hogy 2021-es pontjait nem védheti meg. Berrettini ráadásul az év első felében több sérüléssel bajlódott, a Roland Garrost is kihagyta. Utóbbi tornán Murray sem játszott, bár a skót már eleve így tervezte a szezonját, több esélyt látott a jó szereplésre füvön, mint salakon.

– Nagyon sok nehézséget éltem meg az elmúlt években, de kitartottam, keményen dolgoztam, és végre újra finálét játszhatok füvön. Büszke vagyok a teljesítményemre, és nagyon várom a Matteo elleni finálét – mondta Murray.

Borítókép: Andy Murray döntőt játszhat Stuttgartban (Fotó: BOSS Open/Paul Zimmer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.