Az utolsó pillanatban úszott el a Bp. Honvéd első győzelme a bajnokságban

A labdarúgó NB I 3. fordulójában sem tudta megszerezni a Bp. Honvéd az első győzelmét az új bajnokságban. A Paks ellen két tizenegyessel szerzett kétgólos előnyt a szünetig, ám a vendégek gyorsan kiegyenlítettek. A kispestiek egy jól eltalált lövéssel visszavették a vezetést, utána azonban a létszámot illetően kiállítás miatt megfogyatkoztak, és a 95. percben újabb gólt kaptak tizenegyesből. A 3-3-as végeredménnyel még mindig nem ünnepelhettek győzelmet a csapat szurkolói, a vendégeknél Varga Barnabás mesterhármast ért el.

2022. 08. 14. 22:05
null
Budapest 20220814 Labdarúgás NB1 bajnoki mérkőzés Honvéd-Paks Foto Nemzeti Sport - Balogh László Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon pocsékul kezdte az új bajnokságot a Bp. Honvéd, az első két fordulóban nem hogy pontot, de még gólt sem szerzett. Ez nagy meglepetésnek számított, különösen úgy, hogy a klub vezetői a nagy változásoktól – új sportigazgató és vezetőedző, valamint több játékos ment és érkezett a nyáron – remek eredményeket várt.

 

 

A Paks elleni meccs előtt biztató lehetett a kispestiek számára, hogy az előző kiírásban a tolnai együttes volt az egyetlen csapat, amelyet kétszer is le tudott győzni a Honvéd (3-1 és 3-2), sőt, mivel legutóbb 1-1-re végeztek, így még veretlen is maradt ellene. Úgy tűnt, ezúttal megtörhet ez a sorozat, mert a vendégek kezdtek jobban, ám a 14. percben váratlanul mégis a Bp. Honvéd jutott vezetéshez, miután Vas a tizenhatoson belül buktatta Tamást, és a tizenegyesből Lazics a jobbra vetődő Rácz kapus eszén túljárva laposan a kapu bal oldalába helyezett – 1-0.

Hat perccel később ismét farkasszemet nézhettek egymással, ekkor Bőle kezezett a büntetőterületen belül, és miután a VAR ezt megerősítette, jöhetett az újabb tizenegyes: ekkor Rácz balra vetődött, Lazics pedig jobbra rúgta a labdát – 2-0.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

Iparkodott a Paks, de csak kisebb helyzeteket tudott kidolgozni, ám a szünet után már ziccert hibázott: a Sabján passza után Varga B. közelről Szappanosba püfölte a labdát. Az 54. percben viszont már összejött a szépítés: Haraszti jobbról, szabadrúgásból ívelt a hazai kapu elé, Varga Barnabás megelőzve a rossz ütemben kilépő Szappanost az öösről a hálóba fejelt – 2-1.

És négy perccel később már egyenlő volt az állás, miután Haraszti ismét jobbról és szabadrúgásból adott be, Szappanos most a gólvonalon maradt, Varga Barnabást ez azonban nem zavarta, és a kapu bal oldalába bólintott – 2-2.

 

 

Ezután sokáig eredménytelenül és eseménytelenül gyürkőztek egymással a csapatok, ám később ez jelentősen megváltozott. A 72. percben a kispesti Ennin 7 méterről az égbe bombázott, és a hazai szurkolók még javában bosszankodtak, amikor egy szöglet után után középre került labdát a csereként beállt Kerezsi 17 méterről nagyszerűen meglőtte, és a labda a bal kapufa tövéről vágódott a hálóba – 3-2. 

A középkezdés után nem sokkal Plakuscsenko hátulrúl buktatta Osváthot, Karakó játékvezető azonnal kiállította az izraeli futballistát. Tam Courts, a Honvéd vezetőedzője a kiállítá miatt úgy szervezte át a csapatát, hogy a tíz perccel korábban beküldött Jónssont hívta le a pályáról... 

A Paks hajtott az egyenlítésért, ám helyzete sem volt hozzá. Mégis megszerezte a harmadik gólját, ugyanis a 95. percben Kerezsi, aki a meccs hőse lehetett volna, a tizenhatoson belül buktatta Sabjánt. Karakó büntetőt ítélt, amelyből Varga Barnabás a bal alsó sarokba lőtt, ezzel mesterhármast ért el, és ő lett a mérkőzés embere – 3-3. Így aztán bár gólokat végre szerzett a Bp. Honvéd, az első győzelmére még várniuk kell a roppant lelkes szurkolóinak.


NB I, 3. forduló
Péntek

Debrecen–Vasas 1-1 (0-1), Nagyerdei Stadion, 5665 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Babunszki (85.), illetve Berecz (20.). Kiállítva: Baráth B. (Debrecen, 30.)

Szombat

Kecskemét–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Kecskeméti Széktói Stadion, 1719 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Katona (13.)

Újpest–Zalaegerszeg 1-1 (0-1), Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Junior Tallo (94.), illetve Német D. (31.). Kiállítva: Gergényi (ZTE, 45.)

Vasárnap

Kisvárda–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), Kisvárda, 2217 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Mesinovic (87.), illetve Van Nieff (12.)

Ferencváros–Mol Fehérvár 4-0 (3-0), Groupama Aréna, 9795 néző, jv.: Gólszerző: Auzqui (14.), Mercier (38.), Traoré (45+2.), Boli (90+2.)

Bp. Honvéd–Paks 3-2 (2-0), Bozsik Aréna, 1500 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Lazics (14., 20., mindkettő 11-esből), Kerezsi (73.), illetve Varga B. (54., 58., 95, a harmadik 11-esből). Kiállítva: Plakuscsenko (Bp. Honvéd, 75.)

Borítókép: Sok mozgalmas pillanat akadt a kapuk előtt (Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.