Csak névleg volt rangadó a Kisvárda és a Puskás Akadémia találkozója

A labdarúgó NB I 3. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén elméletileg rangadót játszott az előző bajnokság ezüst- és bronzérmese, ám a Kisvárda és a Puskás Akadémia találkozója nagyon gyengére sikeredett. A vendég felcsútiak szereztek vezetést, a várdaiak nem túl hatékonyan támadtak, de így is a Puskás kapusa, Tóth Balázs volt a mezőny legjobbja, végül összejött az egyenlítés, 1-1 lett a vége.

2022. 08. 14. 19:58
null
Kisvárda-Puskás Akadémia NBI. Fotó: Europress/AFP/KHALED DESOUKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi bajnokság ezüst- és bronzérmesének ez volt a 13. NB I-es mérkőzése, és a kezdésig minimális különbséggel a vendég felcsútiak állnak jobban. Az örökmérleg három kisvárdai diadal, öt döntetlen, négy Puskás Akadémia-siker, a gólátlag mindössze 1,8 meccsenként. A felcsúti együttes már korábban, a várdai a legutóbbi csütörtökön búcsúzott el a nemzetközi porondtól, egyiküknek sem sikerülhet már főtáblára jutni az Európa-konferencialigában.

 

 

Most az első tíz perc Tóth Balázsé volt, a Puskás Akadémia kapusa először Kovacevic közeli lövését védte bravúrral, majd Ötvös próbálkozását hárította. Ez is jelezte, hogy a hazai csapat támadott, a vendégek szinte át sem tévedtek a házigazdájuk térfelére, mégis, az egyik kivételnél a 12. percben a semmiből vezetést szereztek: Spandler tette középre a labdát, ezt Zahedi készítette vissza lövésre, Van Nieff  21 méterről el is vállalta, és a labda a vetődő Hindrich kezéről pattant a hálóba – 0-1.

Roppant unalmas időszak következett alacsony színvonalú játékkal, a 29. percben Leoni közeli próbálkozását védte Tóth Balázs, hosszú idő után ez volt az egyetlen említésre méltó esemény. A 40. percben a vendégek kontráztak, Kiss Tamás lódulhatott meg a jobb oldalon, a tizenhatoson belül Kravcsenko rosszul keresztezett, Kiss a középen álló Zahedihez passzolt, akinek 12 méteres lövését Hindrich védte ugyan, de a labda Komáromi elé pattant, aki előtt üresen ásított a kapu, de ő öt méterről a keresztlécet találta el.

 

Fotó: Europress/AFP/Khaled Desouki

Nem kápráztatták el a csapatok a nézőket a fordulást követően sem. Nagyon gyengén futballoztak, nehéz volt elhinni, hogy az előző bajnokság második és harmadik helyezettje játszott egymással. A 62. percben egyenlíthetett volna a Kisvárda, ám miután Kovacic közeli fejesébe Tóth Balázs még belekapott, a kezéről tovább perdülő labdát Ilievszki egy méterről a léc fölé fejelte. Érthető módon a vendéglátók iparkodtak inkább, de hiába birtokolták többet a labdát, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani az egyenlítéshez. Ehhez kellett a szerencse: a 87. percben egy jobbról érkező szögletből Mesanovic az ötös túlsó sarkáról fejelt, Tóth Balázs éppen annyira ért bele a labdába, hogy ezzel megzavarja a gólvonalra visszalépő Komáromit, és a labda róla pattant a hálóba – 1-1.

 

NB I, 3. forduló
Péntek

Debrecen–Vasas 1-1 (0-1), Nagyerdei Stadion, 5665 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Babunszki (85.), illetve Berecz (20.). Kiállítva: Baráth B. (Debrecen, 30.)

Szombat
Kecskemét–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Kecskeméti Széktói Stadion, 1719 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Katona (13.)

Újpest–Zalaegerszeg 1-1 (0-1), Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Junior Tallo (94.), illetve Német D. (31.). Kiállítva: Gergényi (ZTE, 45.)

Vasárnap

Kisvárda–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), Kisvárda, 2217 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Mesinovic (87.), illetve Van Nieff (12.)

Ferencváros–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport)

Bp. Honvéd–Paks 20.00 (M4 Sport+)

Borítókép: A kék mezes Puskás Akadémia ritkán támadott, mégis elvitt egy pontot (Fotó: Europress/AFP/Khaled Desouki)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.