A Molde edzőjét minden szempontból lenyűgözte Kisvárda

Habár közel állt a bravúrhoz, végül ha győzelemmel is, de búcsúzott a Kisvárda labdarúgócsapata az Európai-konferenciától a selejtező harmadik fordulójában. A magyar gárda 2-1-re nyerte meg a csütörtöki mérkőzést a norvég Molde ellen, s egyik vezetőedző szerint sincs miért szégyenkeznie.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 08. 12. 7:36
Török László és Jasir Asani
Török László és Jasir Asani Fotó: Kovács Péter Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült felállnia a Kisvárdának a 3-0-s idegenbeli vereséget követően a Molde ellen, pedig közel járt a csodához. A csütörtöki, hazai mérkőzésen két góllal is vezetett, és végül 2-1-re győzött, ám ezzel búcsúzott az Ekl-től. Török László ugyanakkor büszke a csapatára, amely kiváló teljesítménnyel örvendeztette meg a szurkolóit.

– Ez a kőkemény valóság volt. Nagyon jól szerepeltünk ezen a mérkőzésen, a nézők is fantasztikusak voltak, a csapat is remek játékot produkált. Az volt ma a jelszó, hogy a lehetetlen nem létezik, és ezt próbáltuk megvalósítani. Megrúgtuk gyorsan a két gólt, domináltunk, aztán sajnos nem tudtuk belőni a harmadikat, ami döntően befolyásolta a párharc végkimenetelét. A Molde a szépítő góllal elérte a továbbjutást, de emelt fővel távozunk a ligából, hasznos tapasztalatokat szereztünk. Csodálatos napot szereztek ma a fiúk mindenkinek – idézi a kisvárdai vezetőedző szavait a Nemzeti Sport.

A Moldét vezető Erling Moe elmondta, csapata nagyon nehéz mérkőzést hagyott maga mögött.

– Ezt mindenki láthatta. Átadtuk a kezdeményezést a Kisvárdának, de az első góljuk egy hibából született, nem sikerült jól hazaadni a labdát. Megfogott minket a találat, szenvedtünk, aztán jött a második gól. A szünetben sikerült változtatnunk, próbáltuk birtokolni a labdát és javítani a kontrajátékon. Küzdelmes mérkőzés volt, szenvedtünk a Kisvárda ellen, de összességében nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnunk – fogalmazott a tréner, aki ezután megjegyezte, lenyűgözte, amit a magyar városban látott: – Nemcsak a csapat, hanem a város, a létesítmények, a környezet. Mi is egy kisváros csapata vagyunk, úgyhogy pontosan tudom, milyen ez. Tiszteletem az egész közösség előtt.

 

Borítókép: Török László (balra) és Jasir Asani (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.