A Puskás két gólig, az Újpest két meg nem adott gólig jutott

Hazai pályán javított a Puskás Akadémia a Ferencváros ellen elveszített rangadó után. Az előző szezon bronzérmese 2-0-ra legyőzte a két meg nem adott gólig jutó, szűk fél órát emberelőnyben játszó Újpestet a labdarúgó NB I második fordulójában.

2022. 08. 07. 19:46
Felcsúton is volt egy kis feszültség Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros elleni rangadót a hosszabbítás pillanataiban elveszítő Puskás Akadémia hazai pályán az Újpest ellen folytatta a szereplését a labdarúgó NB I-ben. A Vitório Guimaraes elleni nemzetközi kupameccsen megsérült három alapember,  Luciano Slaagver, Szolnoki Roland és Nagy Zsolt, és a napokban belázasodott Spandler Csaba nélkül várta az első fordulóban hazai pályán a Mezőkövesd ellen 1-1-es döntetlenre végző Újpestet Hornyák Zsolt együttese.

A hazaiak kezdőcsapatába bekerült a héten a Honvédtól szerződtetett védő, Batik Bence. Hatalmas kapufával kezdődött a találkozó: a vendégek szerb légiósa, Matija Ljujics 22 méteres lövését Tóth Balázs a levegőben úszva tolta a labdát a kapufára. Gyönyörű jelenet volt.

A folytatásban a hazaiak iráni csatára, Zahedi lövése perdült fel Banai kapuson, vészjóslóan közeledett a kapu felé, de a lilák csapatkapitánya, Csongvai a gólvonalról menteni tudott. Ezt egy újpesti lesgól követte: Pauljevics lőtt a kapuba, de előtte szabálytalankodott, ellökte a hazaiak védőjét, Komáromit. Maradt a gól nélküli állás.

Bizonytalannak tűnt a vendégek védekezése, Zahedi több helyzetet is elpuskázott. Egy kidolgozott akció végén aztán megszerezte a vezetést a tudatosabban futballozó Puskás Akadémia. A 37. percben Baluta ugrott ki a bal oldalon, a román légiós okos előkészítése után Corbu 17 méterről futtából a bal alsó sarokba lőtt. Szép gól volt.

A hazaiak örömünnepét nem kívánta tétlenül végig nézni az újpesti tábor, több tárgyat is bedobáltak a pályára, hosszú percekig állt a játék. Bognár Tamás játékvezető magához rendelte a két csapatkapitányt, akik csillapították a saját szurkolóikat. Az első félidő komolyabb balhé és újabb gól nélkül ért véget.

A szünet után kisvártatva gólt szerzett az Újpest, Bognár játékvezető a VAR segítségével – a meccs során másodszor – érvénytelenítette a lilák találatát. Ami azt illeti, az oldalról bekanyarodó labda után a kapuba találó mali védő, Abdoulaye Diaby, ha csak centikkel is, de valóban előrébb helyezkedett, mint a felcsúti védők. 

Az Újpest-tábor nem zárta a szívébe a Magyar Labdarúgó-szövetséget, ezt különböző trágár kifejezésekkel hozta a közönség tudomására. Maga a játék színvonala esett az első félidőhöz képest. A lesgólt leszámítva kevesebb jelenet színesítette a találkozót. Zahedi ugyan könnyen került helyzetbe, de egyik alkalommal sem célzott pontosan. Az iráni játékos a Ferencváros elleni bajnoki meccs után is kapott egy-két kritikát. Corbut viszont csak dicséret illethette a második gólja után. A székelyföldi labdarúgó okosan játszotta magát tisztára Skribek passza után, majd egy szép cselt követően higgadtan lőtt a kapuba. Banainak esélye sem volt a védésre. 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Skribek Alen adta vissza az esélyt az Újpestnek. A fiatal támadó begyűjtötte a második sárga lapját, megfogyatkozott a Puskás Akadémia. Hornyák Zsolt azonnal lépett: lehívta a felejthető produkcióval előrukkoló Zahedit és a fiatal Bakti Balázst küldte be a helyére.  

Az újpesti emberelőnyben sem változott sokat a játék képe. Hornyák Zsolt olyannyira biztos volt a dolgában, hogy újoncot avatott, a 2005-ben született Major Marcellt küldte pályára. Ez mindent elárult a lilák támadójátékáról.

Bognár játékvezető nyolc percet hosszabbított, de az eredmény már nem változott. 

A Puskás Akadémia teljesen megérdemelt nyert 2-0-ra – a főleg a második félidőben igen visszafogott teljesítményt nyújtó – Újpest ellen. 


Labdarúgó NB I, 2. forduló: Puskás Akadémia–Újpest 2-0 (1-0),  Pancho Aréna, 1800 néző, vezette: Bognár. Gólszerző: Corbu (37., 62.).

Korábban: Vasas–Paks 2-2, Debrecen–Kecskemét 1-1, Kisvárda–Mezőkövesd 4-2

Borítókép: Felcsúton is volt egy kis feszültség (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.