Kiütéssel melegített a Kisvárda a nemzetközi kupameccsére

A Molde elleni Európa-konferencialiga-párharc visszavágójára készülő Kisvárda a Mezőkövesd elleni NB I-es bajnoki meccsel melegített be. Szó szerint: a legutóbbi szezon ezüstérmese nagyon könnyed játékkal 4-2-re nyert a látványos gólok mérkőzésén. A végeredmény a vendégekre nézve hízelgő.

2022. 08. 07. 17:21
Kisvárda-Mezőkövesd NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kánikulában lejátszott meccsen rögtön a meccs elején megszerezte a vezetést a Várda: Asani passza után Ilievszki került ziccerbe középen, tisztán vezethette a kapura a labdát, a lövését védte Tordai, de a róla kipattanó labdát az érkező Camaj szerezte vissza, és elegánsan rúgta a jobb alsó sarokba.

A folytatásban erőlködött az első fordulóban Újpesten 1-1-es döntetlent elérő Mezőkövesd, de Supka Attila csapata nem volt veszélyes a kapura. A hazaiak annál inkább: tíz perccel az első félidő vége előtt még nehezebb helyzetbe került a vendégcsapat. A Schmiedl szájba rúgta Ilievszkit. A durva szabálytalanság miatt pirosat adott a vendégek osztrák védőjének Andó-Szabó Sándor.

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

A jogosan megítélt szabadrúgás után tovább növelte az előnyét az előző szezon ezüstérmese: Camaj rúgta a szabadot, de a kapus védte lábbal, ám a visszapattanó labdára lecsapott Melnik.

A szünet előtt váratlanul megvillant a magyar válogatott középpályása: Cseri Tamás. Okosan húzogatott, majd remek ütemben futtatta a jobb szélen futó Kállait. A fiatal, szombathelyi nevelésű védő pontosan ívelt középre, Vajda levette a labdát, a tizenhatoson belül lőtt. A labda a menteni igyekvő brazil védő, Matheus lábáról került a kapuba. Egy csapásra szoros lett az állás.

A második félidő elején azonnal nekiesett ellenfelének a Kisvárda, emberelőnye birtokában szerette volna még magabiztosabbá tenni az előnyét, és ez sikerült is. Előbb Iliewski kotorta a labdát a kapuba közvetlen közelről a 49. percben, kisvártatva a lengyel légiós, Makowski a léc alá lőtte a hazaiak negyedik gólját. A találkozó eldőlt, már csak a gólkülönbség volt kérdéses.

Meglepetésre újabb hazai gól helyett a vendégek kozmetikázták az állást: Molnár látványos löbbölése után Jurina kapásból, a levegőből lőtte a labdát az alsó sarokba.

A Kisvárda magabiztos sikerrel hangolt a norvég Molde elleni nemzetközi kupavisszavágóra.

Labdarúgó NB I, 2. forduló: Kisvárda–Mezőkövesd 4-2 (2-1), Várkerti stadion 1500 néző, vezette: Andó-Szabó. Gólszerzők: Camaj (6.), Melnyik (37.), Ilievszki (49.), Makowski (56.) illetve Matheus (öngól, 45+3), Jurina (80.). Kiállítva: Schmiedl (35.).

Korábban: Vasas–Paks 2-2, DVSC–Kecskemét 1-1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.