Tömegverekedésbe torkollott a színmagyar meccs

Nem bírt egymással a Vasas és a Paks, 2-2-es döntetlen született a labdarúgó NB I második fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A találkozó sajnos nem csak azért marad emlékezetes, mert huszonkét magyar játékos alkotta a csapatokat, hanem azért is, mivel a meccs futball helyett lökdösődéssel fejeződött be.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 22:01
Holender Filip Vasas
Holender Filip Vasas Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jobb kezdésről nem is álmodhattak volna az angyalföldiek „a 22 magyar mérkőzésén”, mivel már az első percben, egész pontosan 58 másodperc elteltével betaláltak a paksi kapuba. Az álomból azonban gyorsan rémálom lett, Holender Filip kezezése miatt érvénytelenítették a gólját, mi több, a 8. percre már a vendég Paks volt előnyben.

Varga Barnabás a bal oldalról a tizenhatoshoz érkezve Szabó Bálinthoz passzolt, aki ezt követően tizenhárom méterről a bal sarokba tekert. (0-1)

A bekapott gól után megzavarodott a Vasas, nagyjából félóra telt el a meccsből, mire rendezte a sorait. Olyannyira, hogy a 36. percben ki is egyenlített. Radó András adta be balról a labdát, a középen érkezett Holender három méterről kilőtte a bal alsót. A 16-szoros magyar válogatott játékos debütálását góllal ünnepelte a piros-kékeknél. (1-1)

Kilenc perccel később újra e két játékos volt a főszereplő, csak fordított szereposztásban. Ezúttal Holender passzolt középre, Radó pedig nyolc méterről a kapu közepébe talált. (2-1)

Rövid életű volt a hazai előny, a Paks ugyanis már a második félidő elején egyenlített. Sajbán Máté indította a vendégek kontratámadását, Haraszti Zsolthoz passzolt, aki 22 méterről megcélozta a kaput. Jova Levente szerencsétlenül ért bele a lövésbe, ami becsorgott a jobb sarokba (2-2). A folytatásban mindkét csapat hajtott a győztes gólért, ami végül nem született meg.

Az utolsó percekre felfokozódott a hangulat, verekedés tört ki a pálya szélén. Az eset előzményeként Holender egy hosszú indítást becsúszva próbált bent tartani, de eközben eltalálta az edzői zónát elhagyó Waltner Róbertet, a vendégek vezetőedzőjét. A szóváltásból lökdösődés lett, amiből a játékosok és az edzői stáb tagjai is kivették a részüket. A négyperces hosszabbítást így a bunyó töltötte ki, futballt már nemigen láthattunk.

Pedig még csak a 2. fordulónál tartunk. Van okunk aggódni a folytatás miatt.

NB I, 2. forduló:

Péntek:
Vasas–Paks 2-2 (2-1), Illovszky Rudolf Stadion, 2429 néző, jv.: Pillók. Gólszerzők: Holender (36.), Radó (45+1.), ill. Szabó B., Haraszti (48.)

Szombat:
Debrecen–Kecskemét 20.00

Vasárnap:
Kisvárd–Mezőkövesd 15.30
Puskás Akadémia–Újpest 17.45
Fehérvár–Budapest Honvéd 20.00

A szombatra kiírt ZTE–Ferencvárosi meccset elhalasztották.

Borítókép: Holender Filip öklei a levegőben (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.