Cristiano Ronaldót megállították, Szalai Attilával erősíthetnek

Minden eddiginél konkrétabbnak tűnő sajtóértesülés szerint a magyar labdarúgó-válogatott védője, Szalai Attila a Premier League-ben szereplő Brightonban folytatja pályafutását.

Magyar Nemzet
2022. 08. 26. 14:03
Fenerbahce v Dynamo Kyiv - UEFA Champions League Qualifying
Fenerbahce v Dynamo Kyiv-UEFA Champions League Qualifying Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Attila 2021 januárjában igazolt a ciprusi Apollon Limasszoltól a török Fenerbahcéhoz. Azóta rengeteg topligás klubbal összefüggésbe hozták a magyar válogatott védő nevét, ám Szalai még a nyári nemzetközi selejtezők során is az isztambuli klubban játszott, a Fener a Bajnokok Ligája-selejtezőből indulva végül az Európa-liga csoportkörébe jutott be.

Ha hinni lehet a török As Marca értesüléseinek, akkor a csoportkörben már nem számíthat a Fenerbahce Szalaira. A magyar védő akár már a hétvégén aláírhat az angol élvonalban szereplő Brighton & Hove Albionhoz.

Az információk szerint 15 millió angol fontot fizet a Brighton Szalaiért, akivel 2026 júniusáig szóló szerződést köt.

Amíg nincs hivatalos bejelentés, addig érdemes fenntartásokkal kezelni az információt, ugyanis ugyanez a török forrás korábban már tényként közölte azt is, hogy Szalait egy másik Premier League-klub, a West Ham United szerződteti. Ugyanakkor ennyi konkrétumot tartalmazó sajtóhírt még nem olvashattunk korábban a huszonnégy éves magyar védő lehetséges következő állomáshelye kapcsán.

Ráadásul a Brightonnak lehet pénze még igazolásra, miután a nyáron Marc Cucurelláért 65 millió fontot kapott a Chelsea-től, Yves Bissoumáért pedig 30 milliót a Tottenhamtől.

A Brighton 2017 óta folyamatosan tagja az angol élvonalnak, négy alsóházi szereplés után a tavalyi idény kilencedik helye jelentette a modern kori csúcsot. Idén kiválóan rajtolt a csapat, három forduló után két győzelemmel és egy döntetlennel áll a tabellán.

Egyedül a Manchester United ellen kapott gólt a Brighton, az is öngól volt, azaz a ellen is sikeresen küzdő védelem erősnek tűnik a szezon elején, így ha bekövetkezik az átigazolás, Szalainak nem lesz könnyű dolga, hogy a kezdőcsapatba verekedje magát.

Persze az angoloknak a legutóbbi emlékük alapján tisztelniük illik Szalait és a magyar válogatottat.

Borítókép: vajon látjuk még Szalai Attilát a Fenerbahce mezében? (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.